Luchtbellen onder behang icm gaatjes op die plekken

Ralpho

  • #1
De slaapkamers van ons huis zijn voorzien van een vrij stug behang. Ik denk vliesbehang of glasweefsel. Helaas zitten er op een aantal plekken vrij behoorlijke luchtbellen onder het behang. Het typische is dat het behang op deze loszittende plekken ook allemaal gaatjes heeft, het lijken wel zwarte spikkels. Waar het behang vastzit zijn deze gaatjes er niet. Waarom heeft het behang juist op deze plekken die gaatjes? Tweede vraag, kan ik die luchtbellen nog wegkrijgen? Bijzonderheid is nog dat het een maand geleden opnieuw is gelatexed. Vastplakken daarvoor was denk ik handiger geweest, maar daar had de schilder geen boodschap aan...
 

Tiho

  • #2
Die gaatjes zullen er vast ingeprikt zijn tijdens of kort na behangen, om de lucht eruit te kunnen drukken. Kennelijk niet erg goed gelukt.

Kunt u misschien een foto ervan plaatsen? Hoe groot zijn de bellen en kan het behang wel makkelijk terug geduwt worden?
 

Ralpho

  • #3


Ik kan het behang terugduwen, weet niet goed wat je bedoelt met "makkelijk". Het voelt wat stug, denk vanwege de latex, maar zeker niet onmogelijk. De twee grootste bellen zijn ongeveer 15 cm breed en 6 cm hoog. De overige bellen zijn een stuk kleiner.
 

Tiho

  • #4
Je zou kunnen proberen met een spuitje om lijm erachter te krijgen. Als dit erachter zit moet het wel aangedrukt blijven tot het droog is. Tussen het behang en hetgeen waarmee je aandrukt, moet dan wel iets van plastic. Niet dat dat ook aan de muur blijft hangen.

Je hebt wel kans dat er lijm op het behang komt, gebruik dus niet teveel. En idd voor het verven had beter geweest.

Een spuitje kun je bij de apotheek kopen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Het is te proberen, maar lijm inbrengen en er weer door een speldenprikgaatje uitdrukken is meestal geen doorslaand succes.

In de praktijk maken wij met een scherp hobbymes een insnijding over de luchtbel. Daarna met het spuitje plaksel aanbrengen en dit vanaf buiten naar binnen ( dus naar de raakvlakken van de insnijding).

Overtollige lijm direct verwijderen met een vochtige doek.

Heeft u dit voor aanvang van de werkzaamheden aan de schilder gemeld en hierover afspraken gemaakt / opdracht gegeven dit eerst te verhelpen?

Zo ja, dan kunt u verhaal halen: onacceptabel . Zo nee, dan is het wat al te gemakkelijk om dit aan de schilder toe te schrijven, al had deze dit wel aan u moeten melden voor aanvang.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu