LTV radiator op groep van vloerverwarmingsverdeler

Baltazar

  • #1
Is mogelijk om een lage temperatuur radiator aan te sluiten op een vloerverwarmingsverdeler?
Ik heb namelijk een groep over op deze verdeler.
 

Baltazar

  • #2
Domme vraag?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Geen geduld?
 

Baltazar

  • #4
:)
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ja dat is mogelijk. Bij huizen met alleen vloerverwarming, en passieve verdelers, zie je nog wel eens een (handdoek) radiator in de badkamer.
Zorg wel dat je de waterstroom door de radiator kunt beperken, het is niet de bedoeling dat al het water dat door de lange vloerslangen zou moeten, ineens door deze radiator gaat.
Of het handig is, en of de radiator voldoende warmte geeft voor de ruimte waar hij in komt, zijn andere vragen en zonder gegevens/foto van de verdeler, en informatie over over de ruimte en isolatie van de plek waar die radiator moet komen, is hier niets over te zeggen.
 

Baltazar

  • #6
Bedankt voor je reactie.
De benedenverdieping is geheel voorzien van schuimbeton en daarop vloerverwarming. Op de eerste etage zijn de kamers voorzien van inverter airco’s. Het gaat nu om de garage (opp 3,5 bij 5). Deze is bereikbaar via de keuken en ligt tegen het huis aan. Deze is/wordt goed geisoleerd.
De garage heeft op dit moment geen enkele vorm van verwarming.
Tijdens de verbouwing een tijd geleden heb ik voor de zekerheid 2 loze leidingen van de vloerverwarmingsverdeler laten leggen naar de garage. Om vervolgens later daar op een of andere manier ”iets“ mee te doen.
De garage hoeft niet constant op 21 graden te zijn maar een beetje verwarming zou wel fijn zijn. De buisdiameter is 15x2 (aparte maat).

16787689-5698-41AC-B26B-A2765698D518.jpeg 662642E3-643D-4B16-B97C-91FFD7E007FD.jpeg
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik zie nut en noodzaak niet om hem aan de verdeler voor de vloerverwarming aan te sluiten. Liever zou ik de nieuwe radiator aftakken van de aanvoer en retour van de vloerverwarmingsverdeler (rechtsboven dus, voor de thermostaatkraan).
 

Baltazar

  • #8
Excuus voor de verwarring, maar de verdeler zit in de kelder. Deze is ongeveer 10 m verwijderd van de garage. Op deze manier aftakken is niet meer mogelijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu