Loze grondkabel tuin

Dyon

  • #1
Hallo,

Ik wil in mijn tuin een loze grondkabel aanleggen. Hij wordt wel alvast aangesloten op het net, wat is de beste manier om deze grondkabel waterdicht af te dekken als ik hem wil ingraven voor later gebruik.

Groet,
Dyon
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Ik snap je vraag nog niet. Je legt de kabel dus eerst los over de grond en graaft hem later pas in?
Hoezoe wil je hem waterdicht afdekken. Grondkabel is toch al waterdicht. Of bedoel je het waterdicht maken van de lassen?
 

Dyon

  • #3
De kabel ligt op dit moment al onder de grond. Alleen het uiteinde is bovengronds. We zijn op dit moment de tuin aan het verbouwen. En ik wou aan die kant van mijn tuin alvast een voorziening hebben voor als ik in de toekomst ook aan die kant stroom nodig heb. Hij wordt wel al aangesloten op het net.

Ik wil nu dus het uiteinde van die kabel wegwerken. Alleen omdat die wel onder stroom staat wil ik hem waterdicht ingraven. Maar hoe dit uiteinde te beschermen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Ik zou hem gewoon bovengronds in een waterdichte lasdoos laten uitkomen en de individuele aders voorzien van een lasdop.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #5
Als je het uiteinde echt wilt ingraven, dan gebruik je een grondmof die je vult met giethars, nadat je de kabel erin hebt gelegd. Wil je de kabel later aansluiten, dan moet je wel dat stuk met de grondmof afsnijden.

Bovengrondse doos, zoals Frank voorstelt, is wel makkelijker. Maar misschien dat de kabel niet in de buurt van een muur uit de grond komt.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Dan zet je een paal in de grond waar de doos uitkomt.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #7
Waarom niet aan de andere kant even de lassen los laten liggen, zolang de kabel nog niet wordt gebruikt? Uiteinde wel even goed dichttapen, anders is de kabel straks een heel eind gecorrodeerd.
 

Leensen

  • #8
Precies. Ik snap ook niet waarom je een kabel perse onder spanning zou willen zetten als het uiteinde niet is afgemonteerd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu