Loze leiding van meterkast naar buiten

Velth

  • #1
Hoi allemaal,

Bij ons nieuwbouwhuis komt er aan de achtergevel onder het maaiveld een loze leiding uit de muur. Deze is bedoeld om de tuin te voorzien van stroom, zo vermoed ik.
Dit is helemaal prima natuurlijk en ik ben ook van plan om deze te gebruiken. Alleen weet ik nog niet wat de meest verstandige manier is. Het liefste monteer ik het niet onder de grond af met een gietmof. Liever breng ik de draden naar een punt boven de grond naar een spatwater dichte lasdoos. Naar deze lasdoos kan ik dan een grondkabel brengen die op zijn beurt naar bijvoorbeeld de overkapping gaat.

Maar nu is de vraag, hoe doe ik dat? Ik wil de pvc buis verlengen met een koppelstuk en hem zo naar de plek brengen waar ik de lasdoos wil monteren tegen de muur. Maar is dit wel waterdicht? Zelf had ik al bedacht om het koppelstuk te verlijmen en nog af te tapen. Dan zat ik nog te denken om een mantelbuis om deze pvc buis te trekken en hem aan weerszijde af te purren. Dit wil ik allemaal doen omdat ik van plan ben om installatie draad, 3 draden, door de pvc buis te trekken. Want ik vermoed dat een buitenkabel XMVK niet door de loze leiding (19mm) te krijgen.

Mochten er betere manieren zijn dan hoor ik het uiteraard graag!
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
XMVK 3x2,5mm² krijg je door een 19mm buis heen als ze geen rare bochten gemaakt hebben.

Dat is wat ik zou doen. Dat krijg je ook meteen fatsoenlijk in een wartel in je waterdichte kabeldoos ingevoerd.
 
  • Like
Waarderingen: Freakie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu