Lowbudget geluidsisolatie met eierdoos?

Martineklust

 • #1
Pasgeleden kwam me iets interessants ter ore. Geluidsstudio'tjes worden regelmatig aan de binnenkant beplakt met lege eierdozen om geluidsoverlast voor omgeving tegen te gaan.
Een geluidsstudio kan nogal veel herrie produceren en goede geluidsisolatie is duur. De vorm van de eierdozen zouden het geluid zo weerkaatsen dat het al snel doodslaat.

Toen ging er een lampje bij mij branden en brengt me ook bij een vraag of dit misschien geschikt is voor mijn situatie.

Ik woon in een benedenwoning. Oude huizen, houten vloeren. Vorige bewoners hebben een gipsplatenplafond geplaatst, maar gewoon koud op de vloerbalken van de bovenburen. geen isolatie niets.

Het is dus béhoorlijk gehorig (net of je samenwoont , ja dus). Plafonds zijn lastige dingen, en goede geluidsisolatie is duur. Zo kun je isolatie erin laten spuiten, maar goed dat is erg kostbaar, want je moet dat láten doen.
(of zijn er ook goede manier om dit zelf te doen?)

De zwarte schuimrubberen geluidsisolatieplaten die op de markt zijn, hebben idd ook diezelfde vormpjes als eierdoosjes hebben, alleen dan wat kleiner. Maar zijn stervensduur. (50 m2 x veel = té veel)

De platen openmaken en er iets van rockwool tussen doen ofzo, dat vind ik ook afgrijselijk veel werk en te veel rotzooi geven in mijn woonkamer.
Ik ben al een tijdje eierdozen aan het sparen.
mijn vraag dus.... heeft het zin om die eierdozen te gaan gebruiken als een low-budget geluidsisolatie? Gewoon lekker tegen het plafond plakken, verven en wie weet ooit eens nieuwe gipsplaten tegenaan zetten, als er wat meer budget en mogelijkheden zijn om goed te kunnen werken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Nee, heeft geen zin.

  Die eiervormige isolatie in studios is volgens mij vooral bedoeld om de galm in de ruimte tegen te gaan, niet als geluidsisolatie naar de omgeving toe.

  Er is al veel geschreven op dit forum over geluidsisolatie van plafonds/vloeren. Je zal inderdaad moeten investeren. Je kan ook op zoek naar restpartijen en tweedehands spullen.
   

  Martineklust

  • #3
  Okay dank je wel. wat ik dan nog wel graag wil weten is dat over die isolatie die je kunt spuiten. Misschien is daar wat over te vinden op dit forum, maar ik weet niet hoe dat heet, dus dat is moeilijk zoeken.

  kan iemand me dat vertellen? Dus die isolatie die je door middel van een slang in holle ruimtes kunt spuiten.

  Ik vraag me af of ik zo'n apparaat ook zelf kan huren, zodat het me de arbeidskosten scheelt
   

  Martineklust

  • #4
  Ah ik heb het al gevonden. het heet easycell en zo'n machine kun je huren voor Eu 80,- per dag


  Het gaat alleen niet tegen de contactgeluiden helpen denk ik... dus of het zin heeft is nog een tweede vraag.
   

  Tiho

  • #5
  Ik denk dat contactgeluid zeker wel verminderd. De balken kunnen de trilling daar aan doorgeven immers.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Het produkt waar het om gaat is wel goed tegen klank-kast geluid maar helpt niet tegen contactgeluid.
  Contactgeluid is te verminderen door een plafond te maken dat vrij hangt van de bestaande vloer van de bovenburen of door isolatie op de vloer van de bovenburen.
  Er is vloerisolatie, o.a. op rollen, dat toegelaten is voor appartementen, als de bovenburen dat onder hun vloerbedekking/laminaat etc. leggen wordt het contactgeluid een heel stuk minder.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu