Loszittende waterleiding?

Joe

 • #1
Al een aantal maanden hebben wij overlast als onze bovenburen het toilet doortrekken. Je hoort het water lopen en daarna volgt er een bonkend geluid, wij denken zelf dat er een waterleiding loszit.

Wij hebben de overlast gemeld aan de eigenaar van het appartment boven ons ( deze wordt namelijk verhuurd). En hij heeft n.a.v. van onze melding de vlotter van het toilet vervangen maar helaas zonder resultaat.

Omdat het geluid niet elke keer bij het doortrekken te horen is, is het lastig om het geluid aan een expert te laten horen. Wij hebben toen geprobeerd om het geluid vast te leggen op camera en hebben de verschillende opnames op een CD gezet en aan de eigenaar gegeven. De eigenaar geeft dat de CD is beluisterd door een loodgietersbedrijf maar dat zij geen idee hebben wat het geluid is of waar het vandaan komt.

Wie is er bereidt om twee of drie opnames te besluisteren en kan ons vertellen wat er aan de hand is?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kunt u het filmpje met geluid op YouTube plaatsen met link hierheen ?
   

  Utreg

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Kan ook de inlaatcombinatie zijn die dit veroorzaakt van de buren.
   

  Joe

  • #4
  Beste Jan,

  Ik heb 3 filmpjes op YouTube gezet, hieronder de links. Je kunt de filmpjes het beste beluisteren met oordopjes in. Bij de omschrijving van het filmpje heb ik aangegeven wanneer je wat hoort.


  Alvast dank!
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Is het een oud appartement?

  wat voor spoelbak hebben de buren?

  hoe is de situatie bij u wonen jullie beneden ?

  ik heb meer zo`n vermoeden dat het kollom vallende water dat evt de standleiding beweegt en een klappende geluid in een afgebrokenbeugel maakt
   

  Joe

  • #6
  Beste Henk,

  Ons appartementencomplex dateert uit 1978. De buren hebben een moderne spoelbak met 2 doortrekknoppen zeg maar.

  Wij wonen inderdaad beneden. Het vreemde is dat het geluid niet bij elke wcgang te horen is, ik heb zelf het vermoeden dat het misschien ligt aan de boodschap die er door wordt getrokken. Grote boodschap = herrie :D

  Onze badkamer ligt pal onder hun badkamer en ik heb ons ventilatierooster er al eens afgehaald om in de koker te kijken maar meer dan een plastic pijp kan ik niet zien. Wellicht dat ik daar helemaal niet moet zoeken dan kan natuurlijk ook. Maar hoe kunnen wij er achter komen of het inderdaad de standleiding is? En waar zit deze dan los?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  De stand leiding zit in een koker bv in de wc of in een kast
  ik kan dat van hier niet zien

  die lawaai komt ook van grote boodschappen, je moet maar kijken in zo`n koker en kijken als pvc buis beweegd
   

  Joe

  • #8
  Beste Henk,

  Bedankt, ik ga er naar kijken. Is zo'n standleiding een gezamenlijke leiding? Want als wij het toilet doorspoelen horen we die herrie namelijk niet.
   

  Fiesiekus

  • #9
  Volgens mij is het een loszittende waterleiding die klappert als de vlotter sluit. Dat er een nieuwe vlotter is gemonteerd, wil nog niet zeggen dat ´t waterslag probleem voorbij is.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu