Loszittende verdelen van CV

Brey

  • #1
Hallo allemaal,

aan de achterwand van de berging van mijn appartement hangt de CV ketel. De verdeel-unit die aangesloten is op de ketel en van waaruit alle (rode en blauwe plastic) slangen vertrekken die naar en van de radiatoren komen, is bevestigd op de zijmuur van de berging middels 2 bouten een 2 pluggen.

Echter deze zijmuur grenst aan de keuken en 1 van de 2 pluggen is precies daar geplaatst waar ook de afvoer van de wasbak in de keuken zit. Deze muur is aan de kant van de keuken uitgekapt om de afvoer te plaatsen, precies daar in dat dunne gedeelte zit ook de plug van de verdeel unit.

Door de jaren heen is deze verdeel-unit van de muur losgekomen doordat de plug uit de dunne muur is gebroken en een enorme krater heeft achtergelaten waardoor de plug nu blootligt.

Mijn vraag is nu hoe kan ik die verdeel-unit weer op de muur bevestigen ?? Verplaatsen is geen optie want de slangen zijn veels te kort hiervoor. Een schroef door de muur heen met een plaat aan de keukenzijde en een bout erop is ook geen optie want dan moet ik de achterwand van de halve keuken slopen. Vastzetten met cement is ook geen optie want de muur is daar flinterdun, bovendien kom ik er ook niet goed bij door alle leidingen.

Ik dacht er al eens aan om alles (plug, afvoer en ruimte van wasbak + de krater) vol te spuiten met bouw/purschuim, maar of dat lukt en stevig genoeg is ?? Of een beugel om de hele unit heenzetten en die bevestigen waar de muur wel dik genoeg is en hem zo terug op de muur drukken....

Iemand andere opties ??

Met vr. gr.
Brey
Maastricht

 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Neem een 5mm plaat triplex oid met een flink grotere afmeting van de verdeler,,

schuif deze erachter, zet deze met een 2 componenten lijm en schroeven vast op de muur en schroef de verdeler met korte houdschroeven en grote carroserieringen vast op het hout.
 

Wim Lenderink

  • #3
Je zou een platte strip kunnen nemen, die zolang is, dat je buiten de gaten komt. De platte strip bevestigen aan de unit en vast zetten op de muur.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Die houten plaat is een goed idee maar 5 mm is wel erg dun, een mm of 12 lijkt me wat meer stevigheid te bieden.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #5
Het heeft geen kracht te verduren en als je een te dikke plaat neemt heb je kans op wringen van de aansluitingen,, met lekkage's als gevolg.
 

Brey

  • #6
Helaas is er om de verdeler heen zeer weinig plaats aan de muur ivn waterleidingen etc om een ijzeren stang of houten plank te bevestigen......

Thnx anyway !
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #7
Niet mooi maar wel doel treffend..........

Pak een bus pur schuim, Spuit dit op de muur, en in de gaten, druk hier de verdeler in en pur dan nog eens over de beugel van de verdelr.

Let wel op dat je geen pur over de koppelingen en slangen spuit, aders krijg je deze nooit mer goed los indien nodig.


Dit heb ik bij meerdere mensen al jaren zo zitten. Zeer doeltreffend, maar krijgt echt geen schoonheids prijs.

groet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu