Losse sensor en lamp heeft twee boorgaten door de muur nodig

Samadhi

  • #1
Sorry, weer een vraag.

Ik zit nu voor de tweede keer te staren naar een sensor en lamp welke buiten aangesloten moeten worden en ik begrijp het niet.

Het lijkt er op dat er twee gaten tegen elkaar door de muur geboord moeten worden (of een heel groot gat). één voor de stroomkabel naar de sensor, en één die vanuit de sensor terug gaat naar de lamp die er boven komt te hangen. En dan nog een derde gat waar de kabel vanuit de lamp door de muur gaat om via het gat bij de sensor weer binnen te komen. Dit lijkt mij zeer onpraktisch dus ik kan het haast niet geloven. Vandaar dat ik het hier toch maar navraag. Zie onder de foto's dan begrijp je wat ik bedoel.





 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je kan ook 4 aderig aansluiten.

En dan binnen een lasdoos en vanuit daar 3 aderig naar de lamp.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Je kunt ook de sensor aansluiten en dan de kabel die nu waarschijnlijk al aan de lamp zit ook naar de sensor laten lopen en achter de sensor de lassen maken.
Zie je natuurlijk wel een stukje kabel lopen maar stop je die in een kabelgootje dan is dat ook netjes weggewerkt.
 

Samadhi

  • #4
Het probleem is dat de sensor alleen aan de achterkant van het klepje de mogelijheid heeft om een gat te boren. Althans zo zie ik het. Dus dan moet ik via de muur en kan er geen kabelgootje. Dat is mijn verbazing.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Je zou de sensor op een groter stukje hardhout kunnen vastzetten waar een sparing in zit voor de kabel en dan het hout op de muur vastzetten.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
Je hebt een lamp met een losse sensor gekocht.

Over het algemeen doe je dit als je de sensor niet bij de lamp wilt hebben maar op een andere plek.
vanzelfsprekend moet er een draad heen.

Als je alles wel op 1 plek wilt hebben breng deze dan terug en koop er 1 met ingebouwde sensor
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Deze detectoren hebben aan de onderkant een uitbreekpoort om met een extra kabel naar binnen te kunnen.
Maar vindt je dat niet mooi dan kun je hem inderdaad ook verhogen zodat je via de achterkant een extra kabel in kunt voeren.
 

Samadhi

  • #8
Ik heb ondertussen een andere lamp gekocht waar een sensor aan vast zit. Het ging mij er om dat ik een sensor had die zowel beweging als lichtinstelling had. Daarom was ik destijds uitgekomen bij een losse lamp en losse sensor. Afijn.

Nu ga ik de boel dus aansluiten maar moet ik een gat door de muur naar buiten boren. Daar zit aan de binnenkant van de woning een zwarte stugge laag tegenaan. Wat is dit? Kan ik hier doorheen boren? Zit hier asbest in?






je ziet nu de bovenkant van de beganegrond muur aan de binnenkant, het is de buitenmuur waar dat zwarte spul op zit. Daarvoor is later een binnenmuurtje geplaatst. Op de buitenmuur ligt een balk waar het dak op rust (hoe heet zo'n balk eigenlijk?)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu