Loopt betonnen vloer volledig door?

TimoV

 • #1
Dag,
Hoop dat ik de goede rubriek gekozen heb voor dit bericht, wellicht hoort hij thuis in elektra.

We wonen in een oud rijtjes huis.
Sinds kort maakt op de begane grond een deel van onze elektra kortsluiting als deze ingeschakeld wordt. Hiervoor is een elektricien langs gekomen. Deze heeft alles los gehaald waar hij bij kon, en kon de storing niet vinden.

Hij vertelde ons dat hij bij de centraaldozen die in het plafond zitten moet kunnen om te kijken of de kortsluiting veroorzaakt wordt.
Hierop gaf hij ons het advies om de houten vloer op de overloop op de eerste verdieping er uit te halen om te kijken of we ergens een luikje kunnen vinden waar je bij de centraaldozen zou kunnen.

Na de eerste planken los gehaald te hebben kwamen we er echter achter dat er geen hout onder ligt, maar beton.

Is het gebruikelijk dat deze betonnen vloer volledig door loopt? Of zou er alsnog ergens een opening kunnen zitten via waar je bij de centraal dozen kan? Dat zou ik graag weten voordat ik de gehele houten vloer er uit haal.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Centraaldozen zijn vanaf de onderzijde bereikbaar, daar hangt vaak een lamp. Als er alleen een leiding met 2 of 3 draden uit het plafond komt, dan zit de lasdoos vaak in de muur, bijna bovenaan. Huur een leidingzoeker,begin bij de schakelaar en kijk waar je uit komt.

  Bij houten vloeren werd het systeem met lasdozen welke vanaf boven bereikbaar waren vroeger toegepast. Toen de eerste steenachtige vloeren gemaakt werden, ging dit niet meer, de lasdoos werd toen naar de muur verplaatst. Later is men overgestapt op het centraaldozensysteem.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #3
  Normaaldoos of centraalleidingsysteem heeft geen centraaldozen.

  Wel lasdozen en deze zitten normaal in de hal tegen de binnenmuur ca 10cm uit die wand.
  Recht boven schakelaars of in verlengde van lichtpunt.

  Leg de vloer maar weer dicht.
   

  TimoV

  • #4
  Rola,

  Het is ook een oud huis. Vandaar dat de elektricien dacht dat de lasdoos (excuses, bij originele bericht verkeerde term gebruikt) via de vloer te bereiken was. Had nog een paar planken extra er uit gehaald om te kijken of het stuk beton door liep. Dat was gelukkig niet zo. Heb de lasdoos gevonden, nu hopen dat het probleem hier in zit. Is nogal een oudje ook :shock:

   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #5
  Dat is vragen om problemen.
  Die witte kabel hoort daar niet, geen correcte doorvoeren gebruikt in de stalen doos, losse buis
   

  Marcn88

  • #6
  Is er ooit een renovatie geweest van de bedrading? zoniet grote kans dat er nog katoendraad inzit, dan maar 1 goede tip het gehele elektra vervangen incl leidingwerk ivm nieuwe bedrading trek je allemaal kapot in die stalen leidingen
  Ook die losse snoeren horen niet zo in een vloer te liggen :mrgreen:
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Mooie aanleiding om meteen alles te (laten) controleren. Grote kans dat je meer van dit soort levensgevaarlijke aansluitingen gaat vinden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu