Het lood zit inderdaad mooi vlak maar veel te laag. Rond heb ik namelijk niet vernoemd. Wel door het lood te laag zit is er sprake van capillaire werking.
Ook geeft poster aan dat er nog dakbedekking achter het lood zit. Mits bovenkant van dakbedekking boven waterlijn zit ( dus boven de lijn als hele dak gevuld zou zijn met water bij bijvoorbeeld verstopping )zou het water niet in contact kunnen komen met muur of lood. Daar boven hoort het lood of loodvervanger te zitten zodat er geen capillaire werking kan ontstaan. Waardoor het vocht omhoog gezogen kan worden de muur in. Aan de bovenzijde van het lood horen open stoetvoegen te zijn om het water gemakkelijk te kunnen afvoeren naar buiten toe.
Deze gehele problematiek komt (te)veel voor bij aanbouwen en word helaas vaak onderschat vaak gaat het wel goed omdat er geen rechtstreeks neerslag tegen gevel komt.
Wie er verstand van heeft laat ik in het midden. Je weet immers niet wat mijn beroep is.
Trouwens beroep die geen waterpas nodig hebben:
Uitvoerder, maatvoerder, werkvoorbereider, opperman. Vaak zelfs een metselaar zelfs niet. Vloeren legger van cementdekvloeren omdat aannemer hoogte rondom dient aan te geven en ze zelf vaak met laser werken. Laser is geen waterpas immers.
een timmerman maakt het dak meestal zover gereed en afvoer zou bij juiste methode in laagste deel moeten zitten althans lijkt me wel een uitgangspunt.
Een goede vakman zou veel dingen ook al op het oog kunnen zien daar is geen waterpas voor nodig maar getraind oog ziet meer.
Daarnaast is het in soort situaties makkelijk te zien omdat het metselwerk vlak zou zijn. In dit geval is er ook in mijn ogen ook te weinig afschot.
account van 24 uur oud klopt ja omdat er helaas te weinig effectief advies was terwijl ik al jaren meelees.