loodslap juist aangebracht?

De regenpijp zit link in de hoek, bij de steiger. Dan is het op zich logisch toch dat het water die kant op gelootst wordt en dat het links dus ook natter is dan rechts?
 
Het probleem is dat er continue water langs dat lood loopt en dat dat lood open naden heeft die dicht horen te zijn. En het lood hoort goed aangeklopt te zijn wat hier niet het geval is.

En dan ook nog eens het probleem dat dat lood zo laag zit.

Als er dan al een plas water ligt tegen het lood en er komt een flinke windhoos dan heeft die paar centimeter lood toch ook niet veel zin lijkt mij.

En als het dak niet vlak loopt en er loopt in het midden een bult dan loopt het water vanuit het midden van het dak naar het lood toe. En aan de andere kant van die bult blijft dan toch ook water staan? Of zit er dan ook aan die kant nog een pijp?

Het is natuurlijk wel zaak om van te voren een beetje te bedenken hoe je het afschot wilt hebben en waar je de afvoeren gaat plaatsen.

Het is hier duidelijk allemaal niet optimaal. Kan aan mij liggen hoor.
 
Ok allemaal waar, maar dat dak zit er nu eenmaal en dat gaat niet meer veranderen. Maar wat is nu de oplossing?
Loodslap eruit en een rij stenen hoger? Dan is dat 'gepruts' in de hoek bij de daktrim ook opgelost lijkt me. En alles netjes aankloppen.
 
Sowieso die naden afdichten die dicht horen te zijn en inderdaad het lood aankloppen zoals het hoort.

Maar dan nog zit je met het probleem dat het dak niet vlak is en de hele afschotsituatie gewoonweg niet klopt.

Het water zou niet langs die rand mogen zitten en dat doet het dus wel.

Rondom de pijp is het wel droog dus het lijkt wel alsof het daar hoger ligt terwijl het juist lager had moeten zijn.

Mijn punt is dat je wel allemaal tijdelijke oplossing kunt gaan implementeren en aan symptoombestrijding kunt gaan doen maar er klopt niks van de hele situatie.

En ik denk dat het met tijdelijke oplossingen de komende jaren aan de lopende band problemen op kan gaan leveren.

Het is dus aan u om te bepalen of u het allemaal van het begin af aan overnieuw gaat doen op de goede manier en zo door de zure appel heenbijten.

En anders tijdelijk repareren met het risico dat u de komende tien jaar elk jaar minimaal enkele dagen kwijt bent aan lekkages en waterschade in en om het huis.

Zo heb ik 1 klant die nu al 5 jaar dezelfde aannemer over de vloer krijgt vanwege waterschade binnenshuis omdat de toenmalige dakdekker ook maar wat gedaan heeft.

Het was toen ook 5 jaar lang allemaal tijdelijke oplossingen. Uiteindelijk kwam er een onafhankelijke bouwinspecteur en moest alsnog het hele dak eruit.

En dan is het wel zonde van al het geld en uren dat die tijdelijke oplossingen hebben gekost. Dan kun je achteraf gezien toch het probleem meteen goed aanpakken.

Ook lijkt het mij niet fijn als er 10 jaar lang water in je spouwmuur komt en wellicht je draagbalken aantast en dat die uiteindelijk doorrotten....
 
Het lood zit trouwens wel mooi vlak.
Op veel plaatsen zit het niet zo mooi vlak als hier het geval is. In dat geval slaat het verhaal van rogeerke op niets.

Alleen onderkant van lood moet altijd boven dakbedekking zitten. Capillaire werking is er altijd. Nu ligt lood op dakbedekking en word vocht gemakkelijk omhoog gezogen.

Oplossing lijkt me stukken van meter om en om weg halen. Lood laag hoger opnieuw inbrengen. Beste zou in binnenblad inbrengen. Stenen terugplaatsen en na droging de volgende meter om en om aanpassen. Let wel op is behoorlijke arbeidsintensief gebeuren ook zal er in meerdere stappen aan worden gewerkt. Dat is gelijk de reden dat het meestal verkeerd gaat.
 
Wat bedoel je met stukken van meter om en om weg halen? Eerst een meter lood hoger plaatsen, een meter niet en de volgende meter tegelijk met de eerste en zo verder?
 
Je kunt moeilijk alles ineens weg halen dan valt alles naar beneden. Dus meter open ongeveer meter dicht ( waarschijnlijk maar 0,8 m ivm overlap ) weer meter open.
Eventueel lood uitleggen omdat het ook moet overlappen. En goed opletten en voorzichtigheid is geboden Maar als je alles ineens weghaalt zal alles wat erboven zit naar beneden vallen. Daarom is het niet een klus die in een dag gemaakt kan worden gemaakt. Maar verspreid zal moeten worden of enkele dagen of zelfs weken ivm droging
 
Rolandvs je spreekt jezelf tegen in je bericht en je hebt het niet eens door.

Je zegt dat het mooi vlak is maar dat het tegelijkertijd niet rond had mogen zijn....

Dat is nogal tegenstrijdig vindt je niet?

Je gaat nou toch echt niet door met claimen dat dit allemaal netjes is zoals het hoort ofwel?

En zoals Edwin als zegt kan je er beter niet zelf aanzitten want dan valt je garantie weg. Je moet de verantwoordelijke de kans geven het zelf op te lossen.

Dus ik snap niet zo goed waarom je met je account die nog geen dag oud is het meest slechte advies geeft in deze situatie.

Hierdoor kunnen duizenden euro's schade door ontstaan dus waar ben jij mee bezig vriend?

Jezelf tegenspreken. Een account van nog geen 24 uur oud. Tegen het advies ingaan van vakmensen die er duidelijk meer verstand van hebben dan jij.

Ik vind het nogal wat wat jij hier allemaal aan het presteren bent.

Als ik admin was van deze website had ik jouw account permanent verbannen met je 'advies' waardoor mensen alleen maar meer in de problemen.

En dan lees ik die andere paar berichten van jou en meer dan de helft staat vol met onzin.

Jij voegt helemaal niks aan dit forum toe met je geraaskal.

En Edwin heeft gelijk, niet zelf eraanzitten want dan heb je geen garantie meer.

Edwin heeft verder ook 1600 berichten en duidelijk meer verstand ervan dus ik zou lekker daar naar luisteren en niet naar iemand met een account van nog geen dag oud die zichzelf tegenspreekt.

Ook dat je vraagt waarom een dakdekker een waterpas nodig heeft.... Letterlijk elk beroep in de bouw heeft een waterpas nodig.

Noem mij 1 beroep in de bouw die geen waterpas nodig heeft, ik wacht wel.
 
Laatst bewerkt:
Het lood zit inderdaad mooi vlak maar veel te laag. Rond heb ik namelijk niet vernoemd. Wel door het lood te laag zit is er sprake van capillaire werking.
Ook geeft poster aan dat er nog dakbedekking achter het lood zit. Mits bovenkant van dakbedekking boven waterlijn zit ( dus boven de lijn als hele dak gevuld zou zijn met water bij bijvoorbeeld verstopping )zou het water niet in contact kunnen komen met muur of lood. Daar boven hoort het lood of loodvervanger te zitten zodat er geen capillaire werking kan ontstaan. Waardoor het vocht omhoog gezogen kan worden de muur in. Aan de bovenzijde van het lood horen open stoetvoegen te zijn om het water gemakkelijk te kunnen afvoeren naar buiten toe.

Deze gehele problematiek komt (te)veel voor bij aanbouwen en word helaas vaak onderschat vaak gaat het wel goed omdat er geen rechtstreeks neerslag tegen gevel komt.

Wie er verstand van heeft laat ik in het midden. Je weet immers niet wat mijn beroep is.

Trouwens beroep die geen waterpas nodig hebben:
Uitvoerder, maatvoerder, werkvoorbereider, opperman. Vaak zelfs een metselaar zelfs niet. Vloeren legger van cementdekvloeren omdat aannemer hoogte rondom dient aan te geven en ze zelf vaak met laser werken. Laser is geen waterpas immers.

een timmerman maakt het dak meestal zover gereed en afvoer zou bij juiste methode in laagste deel moeten zitten althans lijkt me wel een uitgangspunt.

Een goede vakman zou veel dingen ook al op het oog kunnen zien daar is geen waterpas voor nodig maar getraind oog ziet meer.
Daarnaast is het in soort situaties makkelijk te zien omdat het metselwerk vlak zou zijn. In dit geval is er ook in mijn ogen ook te weinig afschot.

account van 24 uur oud klopt ja omdat er helaas te weinig effectief advies was terwijl ik al jaren meelees.
 
Weinig effectief advies?

Je adviseert zelf de klant om de garantie weg te gooien met wellicht duizenden euro's schade tot gevolg. Jaren vol stress.

Ik vind dat nou persoonlijk anders ook niet echt 'effectief advies'.

En je hebt zelf gezegd dat het mooi vlak is maar dat het tegelijkertijd niet rond had mogen zijn maar recht boven de dakbedekking om capillaire werking tegen te gaan.

Het kan niet rond en 'mooi vlak' tegelijkertijd zijn. Dat is tegenstrijdig.

En een uitvoerder die geen waterpas nodig heeft? Degene die mij het vak heeft geleerd is nu uitvoerder en die heeft toch echt wel een waterpas om dingen te controleren die gemaakt zijn.
Of om zelf herstelwerkzaamheden te verrichten.

En laser is geen waterpas? Een laser gebruik ik als tegelzetter toch echt als waterpas. Sterker nog, een laser is veel meer 'waterpas' dan een waterpas zelf....

En een getrained oog ziet meer dan een laser of een waterpas dat vind ik een gewaagde stelling. Ik ben toch meer van een laser gebruiken en af en toe mijn laser met een waterpas checken of deze geijkt moet worden...

Ik begin steeds sterker te twijfelen aan die 'vakkennis' van u.

Die kennis van u zorgt ervoor dat de klant dadelijk zijn garantie kwijt is en duizenden euro's extra mag betalen. Nou mooie kennis hoor.
 
Het wordt er niet gezelliger op..

Volgens mij staat in de begin vraag het grootste deel van het probleem en de oplossing al:
" Deze zou niet op het dak moeten liggen maar ongeveer een cm erboven moeten worden afgesneden. Dit ivm de capillaire werking."
 
Zit er overigens ook een beschermende laag over de bitumen. Normaliter zou bovenste laag ook een laag moeten zijn met leislag volgens mij zie ik dat ook niet hier op foto's. . Zeker ter plaatse van de opstaande rand ivm uv licht.

Nee dit is ook zeker geen klusje wat dhz kan doen en weet ook niet wanneer het uitgevoerd is en of het überhaupt nog onder garantie valt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan