Loodpan plaatsen voor CV

Tekkelsrule

  • #1
Ik heb een vraag over een schoorsteen voor de verwarming. Tja, welke rubriek hoort dit thuis. Ik heb voor de verwarming gekozen.

Ik moet een verstelbare loodpan plaatsen, en heb hierover een discussie over hoe dat nu moet. Hij gaat gebruikt worden voor een dakdoorvoer tbv een CV installatie. Als ik me niet vergis heet het dakpan model tuile du nord. Dit is een vlakke pan met aan de rechterkant een golf van boven naar beneden.Ik zou zelf verwachten dat de bovenkant van de loodslap onder de boven gelegen pannen zou moeten doorschuiven. De linker, rechter en onderkant komen over de omringende pannen te liggen. Deze delen moeten in de vorm van de pannen gedrukt worden. Eventueel met 1 of andere kit vast zetten op de omringende pannen.
Hier wordt nu beweerd dat zowel de boven, linker als rechterkant onder de omliggende pannen moet liggen, en alleen de onderkant over de pannen moet komen te liggen. Het deel onder de pannen moet zodanig gemodelleerd worden dan het water naar het midden van deze pan loopt, en daarna er onderuit gaat lopen.
Wie heeft er gelijk?
Ik zit niet op een lekkage te wachten...
 

Fiesiekus

  • #2
De laatste; i.v.m. opwaaien moeten de pannen op de slabben liggen.
 

Tekkelsrule

  • #3
Hmm, nu je dat zo schrijft klinkt het eigenlijk best logisch. Ik kom juist dit tegen:
https://www.aquaplan.com/nl-nl/
Dit is dus eigenlijk de verkeerde methode, en vraagt om problemen. De slap zit boven vast, en verder hangt hij rondom maar een beetje op de pannen te hangen.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik plaats ze altijd zoals de pan die eruit komt.
Boven en rechts eronder.
Onder en links erop.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als de pijp erdoor zit zakt die loodslab ook niet meer.

Dus spijkeren hoeft niet perse.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het voorbeeld in de pdf is de goede methode, het lood onder de rechter pan leggen geeft lekkage met regen en harde wind.
Wanneer het lood goed aansluit is het vrijwel onmogelijk dat het opwaait.
 

Xr8

  • #7
De dakdoorvoer aan de onderzijde vast zetten met de bij geleverde beugel geeft ook een behoorlijk stukje stevigheid aan het geheel.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu