Lood (?) sporen op verf schoonmaken

Christiaan25

  • #1
Een raamkozijn buiten steekt voorbij de muur uit, daarom is er een loodslab boven aangebracht. Nu heb ik vorig jaar buiten laten verven, waarna ik de loodslab weer netjes (achteraf misschien te strak) tegen het kozijn heb gedrukt. De loodslab is overigens niet geverfd. Nu blijkt echter, dat er bij regen leksporen in de kleur van het lood op het gebroken wit geverfde kozijn ontstaan. Deze sporen zijn zeer hardnekkig en ik krijg ze met een gewoon sopje niet gemakkelijk weg.

Vraag 1: zijn dit inderdaad loodsporen van de loodslab en zo ja, hoe krijg je dit weer van de verf af. Ik zoek een wat sterker schoonmaakmiddel die de verflaag niet aantast ...

Vraag 2: als ik de loodslab ga verven als het weer het toelaat om een en ander in het vervolg te voorkomen, moet ik die dan eerst ergens mee voorbehandelen?
 

Mark345

  • #2
Ik weet dat als er net nieuw lood geplaatst is dat dit de eerste tijd watersporen geeft

Hoe eraf krijgen weet ik niet

succes
 

Michiel_H

  • #3
Kijk eens op de site van stichting Bouwlood (een stichting, dus dit is niet zomaar reclame). https://www.bouwlood.nl/ misschien staat daar iets.
 

EGeen

  • #4
Of het sporen van lood zijn, geen idee. Dit heb ik zelf nog nooit meegemaakt. Lood is te schilderen maar of dit goed is en lang houd. is de vraag. Eventueel voorbehandelen met universeelprimer. Misschien foto (voor anderen want ik zou het echt niet weten)
 

Vinimal

  • #5
Van welk materiaal is je buitengevel?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu