Lijkt onmogelijk maar tóch waterdruk op leiding! Help gewenst

Knijntje

  • #1
Hoi allemaal,

Zojuist heb ik een koperen leiding ingezaagd en bleek er wonderbaarlijk genoeg tóch waterdruk op te zitten! Ik merkte het snel zodat de hoeveelheid water nog niet enorm is maar ik ben nu koorstachtig op zoek hoe ik het af moet sluiten. Op de fotos zie je de situatie.

Op de eerste foto zie je de wasmachinekraan die een stukje naar beneden verplaatst gaat worden. Uiteraard heb ik de hoofdkraan dichtgedraaid. Uit de wasmachinekraan kwam geen water meer en ook uit de keukenkraan niet meer. De tweede foto is van onder de wasbak in de keuken. In feite moet je de fotos naast elkaar zien want als je de leidingen onder de wasbak naar rechts volgt (zit nog een aanrechtkastje tussen) dan zie je op de rechter foto de leidingen (maar dan als koperen leidingen, zoals je ziet) weer tevoorschijn komen. Er moet dus in het aanrechtkastje dat er nog tussen zit (en waarvan de achterwand nog netjes dicht zit een koppeling zitten waar de flexibele leiding overgaat in koper). En daar moet de waterleiding uit de grond komen kennelijk. Wat ik niet begrijp is dat er uit de keukenkraan geen water meer komt maar wél nog uit de leiding waar de wasmachinekraan op zit.

(als je goed kijkt zie je dat ik de leiding waar de wasmachinekraan op zit twee keer heb gezaagd. Één keer boven de kraan [helmaal door, dat was geen probleem] en één keer een redelijk dicht boven de onderste muurklem..., daar druppelt het water nu dus uit).

Op derde foto zie twee openstaande aanrechtkastjes en de leidingen rechts eruit komen. Het linker kastje met het deurtje open zit onder de wasbak in de keuken. De tweede foto is een blik in dat kastje.

Wie kan mij adviseren wat te doen? Ik moet toch het water af kunnen sluiten?! Of moet het achterwandje van het keukenkastje wat er tussen zit opengemaakt worden? Dat wilde ik eigenlijk voorkomen :(. Ik ga trouwens knelkoppelingen gebruiken..

2 (2).jpg1 .jpg
3 (2).jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Is gewoon rest water wat in de leiding zit je zit namelijk op diepste punt.
Anders zet bij hoofd afsluiter een aftapper open zodat alle water weg loopt.
 

Knijntje

  • #3
Hoi Henk, dank voor je antwoord! Direct na het posten bedacht ik mij dat er beneden in het pand ook een hoofdafsluiter moest zijn. Daar heb ik inderdaad een hendel overgehaald die voor mijn verdieping was. Probleem opgelost :). Thanks Henk, want als ik niet op het idee gekomen was had ik hier veel aan gehad!!!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
bedankt voor terug melding.
 
  • Like
Waarderingen: Knijntje

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu