Liggers overkapping bevestigen

Malou0402

  • #1
Hallo allemaal!

Ik wil binnenkort beginnen aan de bouw van een overkapping, maar nu we aan het bedenken zijn hoe we die precies willen bouwen, stuit ik op een aantal vragen, waar ik het antwoord helaas nog niet op heb kunnen vinden! Nu hoop ik dus dat jullie mij hierbij kunnen helpen;)

Ik zal de situatie even schetsen; Achterin onze tuin staat een berging. Wij willen aan deze berging vast graag onze overkapping maken(3.70x5.50). Nu zaten we eerst te denken om een balk aan de muur van de berging te bevestigen en daar de liggers/sporen op te leggen. Maar...ik heb ondertussen een andere manier bedacht en zou graag willen horen of dat mogelijk is..

Het idee nu is om de liggers rechtstreeks OP de muur van de berging te bevestigen. De liggers van de berging zelf, liggen ook op deze muur en aan de buitenzijde heeft men een boeiboord bevestigd (rechtstreeks tegen de liggers). Ik vraag mij dus af of dit mogelijk is, of dat er dan eventueel teveel gewicht op de muur komt? of andere problemen die ik over het hoofd zie?
Het is een enkele gemetselde muur van +/- 10 cm dik.

Dan heb ik nog een tweede vraag; We gaan de overkapping bouwen van eikenhout. Nu kan ik aan eiken planken komen van 30x200 mm. Is 30mm breed voldoende om als ligger te gebruiken?(Mijn gevoel zegt te dun) En zo ja, welke HOH afstand moet ik dan aanhouden?

Ik hoop dat jullie mij aan een antwoord kunnen helpen!
Groetjes Malou
 

Rene2015

  • #2
Heb toevallig ook naar terrasoverkappingen gekeken laatst omdat we de tuin een metamorfose aan het geven zijn, de schuur is al aan de beurt geweest :D

Maargoed, wij willen ook graag een terrasoverkapping echter halen wij alles bij 1 zaak, en die hebbe gelukkig standaard maten waar we gebruik van kunnen maken maar op deze pagina staat misschien de informatie die je zoekt, en anders zou je ze eens kunnen bellen

reclamelink verwijderd - mod
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu