Liebherr koelvriescombinatie doet niks meer # alarm

JWD08

  • #1
Liebherr comfort no frost koelvriescombinatie koelt/vriest niet meer. Lampje in koelkast doet het wel.
Ook is de motor aan de achterzijde hoorbaar. Alarm lampje brand aan de voorzijde. Kan het iets met de thermostaat of koelvloeistofniveau zijn?
Wie heeft hier ervaring mee.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Afhankelijk van het type compressormotor kan het hoorbaar zijn van de motor (en daarbij niet koelen) een teken zijn voor een probleem in het koelcircuit. Dat zou dan betekenen een vastzittende compressor, koelmiddelverlies of verstopping van de koelleidingen.

Helaas heb je geen enkel gegeven van het apparaat vermeld (dan alleen het merk en 'comfort'). Er zijn door Liebherr echt meer koelvriescombinaties 'comfort' gemaakt dan alleen die van jou.

Er bestaan namelijk ook (moderne) koelapparaten met een ander type compressormotor, waarbij de compressor altijd draait en in snelheid geregeld wordt (BLDC motoren). Bij dergelijke koelkasten is het hoorbaar zijn van de motor dan geen nadrukkelijk teken voor een probleem met het koelcircuit. Kan wel, maar hoeft niet.

Vermeld daarom, indien je nog verder iets wilt weten, de volledige gegevens van het typeplaatje:
- modelnummer
- servicenummer
 

JWD08

  • #3
Betreft:
Typenummer: CNP 3913 Index 21D / 001
Servicenummer: 9989662-04
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zelf heb ik van dit model geen servicemanual. Kan dus ook niet bepalen of er een ouderwetse compressor met een condensator in zit of een moderne met een BLDC motor. Kan je dus helaas niet verder helpen (is toch al lastig omdat ik geen koeltechnicus ben).

Hopelijk weet iemand anders op dit forum nog wat meer en kan je adviseren of je bijvoorbeeld naar een sensor moet kijken of dat het koelsysteem niet goed meer is. Voor zover dat van afstand bepaald kan worden...
 

JWD08

  • #5
De koelvriescombinatie is een jaar of 8 oud. Misschien dat dat iets over het type compressor zegt?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Nee, eigenlijk niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu