Liebherr CUel 2831-21 maakt na aanslaan klapperend geluid

J8787

  • #1
Goededag,

Sinds anderhalf jaar ben ik in het bezit van een Liebherr CUel 2831-21 koel vries combinatie. Naar alle tevredenheid, tot een kleine week geleden. Het viel mij op dat de koelkast geluiden produceert die ik nooit eerder hoorde.
OMSCHRIJVING: koelkast slaat aan. Na kleine minuut: Toerental compressor loopt op. Tot er zich in eens een klapperend geluid voordoet, waarna de compressor in toeren terugvalt. Het klapperen lijkt ook van de compressor af te komen. Je hoort normaliter dit geluid 1 malig zodra de compressor uitslaat. Ook hoor ik een aantal malen klikken (lijken relais te zijn). Koelkast komt moeizaam op temperatuur, vriezer wel.
Monteur komt aanstaande woensdag.

Wat zou het kunnen zijn? En kan ik de koelkast nog 'veilig gebruiken'?

Alvast dank.
 
Laatst bewerkt:

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Het kan met de inverter besturing te maken hebben. Als hij te abrupt aanloopt tussen toerentallen kan dat trilingen veroorzaken. Of er zijn leidingen die elkaar raken of een veerpoot van de compressor die los is o.i.d. De inverter compressoren kunnen stiller lopen maar hebben juist meer last van bijgeluiden dus het zou ook kunnen dat het binnen de grenzen valt. Fabrieksmonteurs van Liebherr zijn echter meestal vakbekwame personen dus laat die er maar eerst naar kijken. Bijgeluiden kunnen normaal gesproken geen kwaad.
 

J8787

  • #3
Dank voor uw reactie. Ik ben zelf nog al huiverig met dit soort dingen. Ik zal netjes afwachten wat de monteur zegt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu