Licht werkt niet bij vervanging wcd/ra schakelaar

Strictlydanni

  • #1
Bovenaan de trap heb ik een combinatie wcd/ra schakelaar vervangen en onderaan de trap een enkele lichtschakelaar. Met beiden zou ik het licht op de overloop kunnen aanmaken. Het stopcontact van de combinatieschakelaar werkt, maar de lichtschakelaar niet zowel vanaf beneden niet als van boven niet. De draden zitten er volgens mij goed in. bruin/zwart/aarde aan de onderkant en de twee zwarte aan de bovenkant. Ik heb meerdere enkele schakelaars in huis vervangen en die doen het wel en die beneden aan de trap hetzelfde vervangen, enige wat anders was is dat er 3 zwarte draden waren en geen bruine, maar ik heb deze net zo aangesloten als die er daarvoor op zat. Wat doe ik verkeerd? Het zijn Gira schakelaars waarvan de combinatie de standard 55 betreft en de enkele de Gira F55. Kan iemand mij zeggen wat ik verkeerd heb gedaan? Of anders moet doen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
In de combinatie zit een brug tussen bruin en de schakelaar, soms moet je die zelf leggen soms zit hij erin(merk afhankelijk)
Dus of je hebt de brug niet geplaatst of je moet bruin en blauw verwisselen.
 

Strictlydanni

  • #3
Quote was dat het bruin/BLAUW/aarde diende te zijn ipv bruin/zwart/aarde

Ik snap niet wat je bedoelt met brug, moet ik de bruine en blauwe nu omwisselen? Het is een gira 017603 combinatie
 

Strictlydanni

  • #4
Bruin en blauw omgewisseld en nu doet de enkele schakelaar beneden het wel, maar boven bij de combinatie alleen het stopcontact en niet de lichtschakelaar.... enig idee wat er nog mis gaat?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Je hebt beneden waarschijnlijk de Lampedraad en een wisseldraad verwisseld.
 

Strictlydanni

  • #6
Dat was inderdaad de oplossing! enorm bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu