LG wasdroger lekt water

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #1
Onze LG warmtepompwasdroger model RC8055AH1M uit 2018 lekt water.
Eerst dacht ik dat het geproduceerde water niet allemaal in de verzamelslede terecht kwam. Daarom heb ik de afvoer direct op het riool aangesloten. Dat maakt helaas niets uit. Het water komt met enige vertraging onder uit de machine sijpelen. Waar zou dit lek kunnen zitten?
 

Lampje45

  • #2
Ik denk meer aan een vervuiling in het condensafvoercircuit.
Helaas ben ik niet bekend met LG, maar heb wel een filmpje gevonden hoe je bij de pomp komt.
Het is nogal complex.

 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #3
Bedankt voor de link.
Dat complexe is niet het grootste probleem, maar ik weet niet goed wat het probleem veroorzaakt en wat ik eventueel kan vervangen. Het afvoerpompje werkt wel, maar er komt toch ergens water vandaan dat weg kan lekken. Ik neem aan dat het apparaatje waar al die zwarte slangen op uitkomen het condenspompje is.
 

Lampje45

  • #4
Het is vaak de verbinding tussen vlottercompartiment en pompcompartiment, daar zitten vaak wat restricties in om het regelgedrag wat rustiger te maken.
Maar de pluizenprut van resten wasmiddel, wasverzachter en textieldeeltjes kunnen een vieze massa vormen die alles verstopt.

vette-prut2.gif


Dit is een voorbeeld van een AEG, daar loopt de prut in de nauwe doorgangen vast en dat zal bij jou niet anders zijn en werkt de pomp wel maar het water bereikt de pomp niet en stroomt over na verloop van tijd.

Waterloop 2.jpg
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #5
In het demontage filmpje op ongeveer 5:30 - 6 minuten is de bovenplaat van de condensorbak te zien waarop zwarte slangen samen komen op een pompje?? Is dat het pompje dat het condenswater moet afvoeren?
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #7
Dank je! Met zoveel uitleg durf ik de demontage wel aan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu