LG Koelkast geeft wel water maar geen ijsblokjes

Rembam

  • #1
Mijn LG GW-p225wlqa koelkast geeft ineens geen ijsblokjes meer en ik kan niet zien wat er loos is.hij geeft wel koud water via de dispenser maar er lijkt geen water te komen , of genomen, door het ijsblokjes deel. In de gebruikshandleiding wordt alleen gerept over het mogelijk belemmerd zijn van de water toevoer maar dit lijkt niet aan de orde. zou er iets aan de enige bewegende delen van de unit stuk kunnen zijn , zoals de arm of het kiepdeel waar de blokjes uitvallen . ik hoor graag van de mensen die er meer kijk op hebben.
bij voorbaat dank !!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk is de watertoevoer in de kast bevroren, zet hem een dag uit.
 

Rembam

  • #3
Beste Jan , bedankt voor je antwoord .
Is dat dan een andere leiding dan die waar het water voor de dispenser uitkomt ?
Want die doet het gewoon
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De aftakking naar de ijsklontjes-afdeling is bevroren, die naar de dispenser niet.
 

Rembam

  • #5
Helder!
Ik ga het proberen !

Dank je wel !
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Op de ijsmachine zit een aan uit schakelaar aan de voorkant.
Tevens een testknop achter onderin.
Als je deze 3 seconde indrukt keept het bakje en draait een half rondje en de arm gaat naar beneden als alles goed werkt.
Let wel als er water in zit of ijsblokje komt dit in het koelgedeelte terecht.
Het kan zijn dat de slang naar de ijsblokjesmachine is bevroren.
 

Rembam

  • #7
Bedankt voor je reactie . Ik heb voor ik mijn vraag op het forum zette eerst even op de site van LG gekeken waar idd een filmpje stond hoe je kunt testen of de uitgifte van de blokjes goed werkt.
Ik ben begonnen met dit te doen maar er gebeurde niks.
ook na een nacht de vriezer op de laatste stand te hebben gehad beweegt er niets .
Is het echt noodzakelijk hem helemaal uit te zetten ? ik heb het gevoel dat het motortje het heeft begeven, maar ik ben een leek dus zegt dat niks.
wederom bedankt voor de input !
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #8
Dit gaat toch om een nieuw type ijsmaker welke in de deur zit?
Nog niet veel over bekend over storingen met dit type althans bij mij , motortje zou kunnen maar dan zou de ijsmachine maker compleet vervangen moeten worden in zijn geheel.
Voor hetzelfde geld zit er een draadbreukje in de deur op het scharnierpunt net boven de deur , immers er lopen nu extra draden daar doorheen.
 

Rembam

  • #9
Deze koelkast is een jaar of 6 /7 oud en er beweegt niets bij dit type bij unit. Ik laat wel maar iemand de stroomtoevoer doormeten voor ik een nieuwe unit bestel want als de voeding goed is dan kan het bijna niet anders dan dat de motor stuk is .
Bedankt voor de moeite !
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Het is noodzakelijk de kast helemaal uit te zetten zodat de slang naar de unit kan ontdooien, op de laagste stand lukt dat niet.
 

Rembam

  • #11
Beste mensen . ik wil graag nog even terugkoppelen v.w.b. de uitkomst want een bevroren leiding bleek het niet te zijn aangezien het kiep mechanisme niet bewoog nadat de testknop was ingedrukt . Uiteindelijk toch maar een monteur laten komen maar het omwisselen bleek maar 5 minuten te duren dus dat had ik zelf achteraf gezien wel kunnen doen . Alle schroeven los ijsmotortje er van af halen , nieuwe op de binnen plaat schroeven, draad met stekkerblokje door het gat en vastklikken , de zaak vastschroeven en klaar is kees !

voor ieder die er zijn voordeel mee kan doen en bedankt voor de hulp !
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu