Lewisplaat en vloerverwarming

Isabelle

  • #1
De fabrikant adviseert om direct op de lewisplaat de waterleidingen te leggen voor de vloerverwarming. Dan beton tot 3,5 cm storten, dan lijm en dan de tegels te plaatsen. Mijn vragen:
-gaat de warmte van de leidingen niet makkelijk weg via de onderkant van de Lewisplaat. Ik zal die isoleren, maar toch is de afstand via de plaat naar de holle ruimte erg klein.
-Is er voor badkamers ondertussen een gietvloer die evt. vorst, badkamer en vloerverwarming bestendig is?
- de tegels die ik ga kopen voor op de betonnenvloer en de verwarming moeten zo dun mogelijk zijn? Ik vind dichtgesmeerd beton, gietvloer, en 2 cm dikke natuursteen het mooist......
 

Fiesiekus

  • #2
Als die Lewisplaat op balken komt, kan je dan niet een hele dikke laag isolatie tussen de balken frotten? Als je de onderkant goed isoleert, hoef je niet op een cm meer beton/cement/natuursteen meer te kijken!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
De fabrikant adviseert de leidingen haaks op de profielen aan te brengen, alles wat parallel loopt aan het profiel betekent een verzwakking.
Met vloer verwarming op de platen vind ik 3,5 cm beton erg weinig, 4,5 cm vind ik wel veilig.

Een gietvloer is overbodig, de tegels kunnen met flexibele tegellijm direct, eventueel na aanbranden, direct op het beton gelijmd worden.
 

Mustang65

  • #4
Voor een beton vloer met vloerverwarming is er speciale toevogfing in de handel welke de beton iets flexibeler maakt ivm uitzetten.
plaats ook langs de kant zogeheten randisolatie dit is isolatie van 3 mm dik die er voor zorgt dat de beton kan werken. en dus ook je tegelvloer
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu