Levensduur koolborstels

Rutgm00

  • #1
Vorig jaar februari had ik volgende probleem met onze wasmaschine:

Na het instellen van het wasprogramma dmv de draaiknop loopt hij wél het programma af, alleen blijft de wastrommel stilstaan. Het gaat om het Bosch WFK 2401 (bj.'99).
Uit de antwoorden op dit forum begrijp ik dat het de koolborstels weleens zouden kunnen zijn. Waar moet ik bij demontage op letten bij een Bosch? Zou er nog een andere oorzaak kunnen zijn buiten de koolborstels?

Destijds heb ik (niet-originele Bosch) koolborstels gemonteerd en de wasmachine deed het weer prima. Nu speelt het exacte probleem weer en ik vermoed dat het de koolborstels weer zijn.
Wat is nou ongeveer de levensduur van koolborstels??

Groet, Mario
 

Janavg

  • #2
Ik ben van mening dat het weer de koolborstels zijn. Kies voor de orginele onderdelen. Deze zijn voor deze motoren gemaakt. Er zit verschil in de hardheid van koolborstels.

Kijk ook even naar de collector van de motor is deze erg ingesleten dan zal de motor moeten worden vervangen. Dit omdat hij dan koolborstels blijft vreten


jan
 

Rutgm00

  • #3
Vandaag de koolborstels vervangen en inderdaad hij doet het weer prima.

Gelijk gevraagd wat een nieuwe motor kost, dit omdat de collector toch wel ingesleten was. Een nieuwe kost 235,- euro, dan kan ik misschien beter nog een paar keer de koolborstels vervangen (setje voor 19,95) en hopen dat ze iets langer meegaan...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu