Lelijke kast voor verf en andere spuitbussen ombouwen. Tips?

Jarmo.

  • #1
Hallo,
Op mijn werk hebben we een afsluitbare kast met spuitbussen van verf en primer etc.

Deze is zo ongeorganiseerd omdat er gewoon ook weinig ruimte in zit. Omdat we ivm mogelijke inspecties altijd afsluitbare kast moeten hebben wil ik dus de kast ombouwen.

Denk aan meer platen erin voor spullen etc.

Toch zit ik me te bedenken hoe ik dit uit ga werken. Hebben jullie eventueel ideeën?

Het gaat om verfspuitbussen, primers, glijmiddelen zoals wr40 etc.

Alles moet uiteindelijk makkelijk opbergbaar zijn en dat het niet zoeken in hooiberg is zoals op de foto


We hebben budget voor metalen platen etc. Is namelijk een project en niet iets wat direct allergoedkoopste moet. Zolang het niet honderd euro word is t mooi haha
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Keep the standards high.
Dat lukt nooit zoals op de foto. :lol:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik ben werkelijk verbaasd dat je baas toelaat dat dat er zo bij ligt! Dat kan toch helemaal niet, dat is gevaarlijk! Voor je het weet pak je de verkeerde materialen of gebeuren er ongelukken, omdat de hele boel eruit valt. Of gaan er spuitbussen lekken omdat er andere op liggen. Echt schandalig dat dit zo geaccepteerd wordt!

Laat dit aan je chef zien en vraag hem de juiste planken voor die kast bij te bestellen. En als die niet meer leverbaar zijn is het een kwestie van laten zetten bij een metaalbedrijf.

Alternatief is spaanplaat plankdelen, maar dat lijkt me wat minder passend bij zo'n bedrijfskast.

Nog een opmerking:
Dat er een rubriek bij gemaakt is tbv. presentatie van projecten, wil nog niet zeggen dat je nu alles wat je te vragen hebt maar in die rubriek kunt gaan dumpen.

Zoals die kast ordelijk zou horen te zijn, zo probeert men hier de zaak ordelijk te houden. Daarom 'normale' vragen graag in een andere rubriek plaatsen. Ik heb aan de moderatie voorgesteld dit topic te verplaatsen naar "Hobby, meubelmaken en bouwtekeningen" omdat ik denk dat dat het meest in de buurt komt.

Opmerking 2: het forum is bedoeld voor klussen thuis. Zaken die op je werk niet in orde zijn of je anders zou willen hebben moet je met je baas overleggen, (eigenlijk) niet hier. :wink:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4

Zo ligt het beter. :wink:
 

Jarmo.

  • #5
Het staat hier omdat dit een projectje van mij is. Wat ik zelf aanbood bij m'n baas.

Hij heeft laatst nog controle gehad. Die keurde t goed haha.. slecht eigenlijks
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Sorry Jarmo, maar dit is geen privé rubriek van en voor jou.
Deze topic wordt verplaatst van Mijn Project naar Hobby, Meubelmaken en bouwtekeningen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
En om op je vraag in te gaan:
Verdiep je eens in de 5S en 6S methodiek: https://nl.wikipedia.org/wiki/5S Dat kost alleen maar aandacht en moeite en wellicht wat kleine investeringen.
 

Nicklatu

  • #8
Ik zou lades in maken... Zo kan je tot aan achter je spuitbussen en verfpotten komen. Als volgt zou ik 3 aluminium kokers op ieder zijde monteren over de lengte. Aluminium dient ter verdikking ivm de deur. Tenslotte je lade geleider daarop monteren, alluminium moet dan overeenkomen met de gaten van je lade geleider. Het is maar een Idee.Succes ermee... het gaat je lukken.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Een stalen kast maak je niet zelf. Ze worden zelfs massaal weggegooid.

Als je van hout iets wil maken, wordt het een ander verhaal, maar dat lijkt me niet zo geschikt voor zo'n kast. Kijk ook maar hoe deze kast is mishandeld (verf uitproberen op de deur).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu