Lekkende vorstvrije gevelkraan

Stax

  • #1
Ik heb een VSH vorstvrije gevelkraan voor en achter. Nu heb ik net mijn tuin laten aanleggen, met een mooi groot gazon, waar ik een Gardena sproeisysteem in heb ingegraven. Dit systeem werkt op een programmeerbare sproeicomputer. Mooi spul, maar...

Ik draai de gevelkraan open en zet de computer op 'on'. Deze trekt nu een magnetische klep open waardoor het water naar de sproeier kan. Met een enorm piepgeluid begint de kraan dan ook tegelijkertijd flink te lekken uit het 'afwateringsdeel'. Als de computer de klep dichtzet, wordt het lekken uit dat afwateringsdeel nog harder, er komt dan een forse straal uit. Kortom: nu heb ik een sproeicomputer, moet ik nog elke keer met de hand de kraan dichtdraaien als het sproeien klaar is omdat anders binnen 5 minuten mijn terras blank staat! Bovendien heb ik door het lekken drukverlies en doet het sproeisysteem zijn werk dus minder goed.

Ook maar eens geprobeerd met een gewone handsproeier op de andere gevelkraan. Hier lekt de kraan de ene keer wel, de andere keer nauwelijks. Als ik de handsproeier langzaam dichtzet blijft het bij druppelen, laat ik de 'trekker' abrupt los, dan spuit het water ook bij deze kraan eruit (en blijft eruit spuiten, dus hij gooit niet alleen de leiding leeg.

Wat kan ik hier nu aan doen, want de bedoeling van een gevelkraan is natuurlijk wel dat je 'm ook kunt gebruiken....
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het lekken schijnt een veel voorkomend probleem te zijn bij deze kranen.

Misschien verwisselen voor een normale gevel kraan, met een aftappertje binnen.
 

Stax

  • #3
Peter schreef:
Misschien verwisselen voor een normale gevel kraan, met een aftappertje binnen.
Dat zou wat mij betreft wel het laatste redmiddel zijn want dat schijnt nogal een operatie te zijn... Zou het bijvoorbeeld niet mogelijk zijn die afwatering tijdelijk uit te schakelen (alleen in de zomermaanden)?
 

Xr8

  • #4
De afwatering is niet uit te zetten, als je de kraan nl dichtdraait dan krijgt deze als de kraan dicht is lucht en laat de pijp in de muur leeglopen.

De kraan sluit af op een speciale knie 18 x 15 mm, in deze knie zit een zitting waarop het rubbertje afsluit wat word bediend door de sleutel op de kraan. Indien deze knie bereikbaar is, dit even uitelkaar halen, er wil nl wel vuil tussen komen.

Succes.
 

Stax

  • #5
Ik ga eens kijken, dankjewel!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu