Lekkende dakgoot(pvc)

Japiepost

 • #1
Hallo mensen,we hebben een nieuwe schuur geplaatst in de tuin en nu heb ik een dakgootje geplaatst met verschillende delen die je in elkaar moet schuiven en met pvc lijm lijmen, maar op de gelijmde stukken komt het water er gewoon doorheen dus met het gevolg dat op 4 plekken het water op de stenen komt inplaats dat het lekker naar de afvoer loopt.
Is er soms een andere manier om die inelkaar geschoven delen te lijmen of bestaat er ook iets van een soort waterdichte tape die je over het inelkaar geschoveb delen kunt plakken zodat het nergens meer lekt of is er iets van specilae kit die ik vol kan spuiten in de delen???
gaarne hulp bedankt
 

Yeki

 • #2
Als je dakgoot droog is, zou je van boven af wat PVC-lijm in de naden kunnen laten lopen.
Als je opnieuw zou willen lijmen (eenmaal gelijmd krijg je moeilijk uit elkaar) kun je de delen eerst iets opruwen, lijm op de in elkaar te schuiven delen doen en in 1 keer aanschuiven!
 

Frank

Vaste beantwoorder
 • #3
Nogmaals uit elkaar halen, gelijmde delen goed schoon schuren, beide delen met pvc lijm insmeren (geen oude lijm gebruiken), in elkaar schuiven en zonder te bewegen of belasten even laten uitharden. Dan zou het moeten lukken.
 

Japiepost

 • #4
Ja oke bedankt,we hebben het gedaan toen het begon te regenen dinsdag dus ff snel gedaan dus ik kan als het regent de dakgoot uit elkaar halen en binnen in de schuur lijmen en dan na een uurtje er weer op monteren?
Heb trouwens emmers onder de lekken gezet ,want de stenen worden zeiknat op zich geen probleem ,maar zou het kunnen gaan verzakken op de lekkende plekken of loopt het niet zo`n vaart??
bvd japiepost
 

Frank

Vaste beantwoorder
 • #5
Om de delen goed te kunnen lijmen moetn ze zo wie zo droog zijn.
Verder denk ik dat als je het lijmt en daarna in zijn geheel gaat plaatsen dat je de boel weer aan het lekken hebt.

Plaats het eerste deel in de beugels op zijn plaats, lijm vervolgens beide delen in elkaar, laten drogen, en dan de volgende.
Na het in elkaar schuiven niet meer bewegen voor een paar minuten.
 

Japiepost

 • #6
Oke frank zal het zaterdag proberen ,moet morgen werken ,ik hou je op de hoogte.
 

Frank

Vaste beantwoorder
 • #7
Als het moeite kost om de delen uit elkaar te halen kan je ze voorzichtig opwarmen met een verffohn. Beetje manipuleren en uit elkaar trekken.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
 • #8
Is het wel pvc?

Als het wit is, kan het ook PP zijn, en dit kun je niet lijmen.
 

Japiepost

 • #9
Het is bruin en er staat pvc op,maar vanmiddag weer grafweer,dus niet kunnen doen wacht op beter weer en hou jullie op de hoogte of het gelukt is. :D :(
 

Japiepost

 • #10
Hallo.vandaag eindelijk droog weer dus mijn dakgootje eraf gehaald want die lekte op alle met pvc gelijmdestukken,alles opgescheurd vet vrij gemaakt en opnieuw in elkaar geschoven,maar wat blijkt nu dat bij het op maat zagen het allemaal niet zo recht is gegaan dus flinke openingen.ik heb er bij elkaar een half potje pvc lijm ingegooid zodat al het lijm in de openingen is gegaan en er een dikke laag lijm opzit.
zou het nu niet meer gaan lekken ?? er zit echt veel lijm op,kan dit geen kwaad en als het nog lekt kan ik er dan siliconenkit inspuiten????
gr.japiepost
 

Fiesiekus

 • #11
Tja, het begint toch met het nauwkeurig passend maken van de te lijmen delen. Wat dat betreft had je beter eerst kunen passen, precieser zagen en opnieuw opruwen en met dunne lijmlaag aan elkaar lijmen.

Je hebt nu dikke klodders lijm; ik weet niet of het "inwendige" van zo'n klodder wel droogt als de buitenschil uitgehard is.......
 

Japiepost

 • #12
Ja ik weet het ook niet maar als ik alles op maat zou zagen kom ik een stukje tekort kwa gootje dus ik wacht wel ff af of heeft iemand anders nog een mening??
 

Japiepost

 • #13
Las net dat je de overtollige lijm moet verwijderen aiiiiii ,heb ik niet gedaan juist veel lijm in gedaan omdat wat ik al zei de openingen tussen de delen die ik moet lijmen te groot zijn(scheef afgezaagd).
waarom moet ik overtollige lijm weg halen,droogt het niet dan en blijft het lekken?
heb trouwens de onderkant ook gelijmd maar gewoon zolas het hoort.
wie geeft mij de informatie wat ik verkeerd heb gedaan en trouwens andere oplossingen zijn ook welkom bijv iets van zilverkleurig waterdicht plakband dat hoorde ik ook.

bvd
 

Frank

Vaste beantwoorder
 • #14
In feite heb je het antwoord al, netjes recht afzagen, eerste deel op zijn plaats, 2e deel ertegen aan lijmen enzo verder. Eventueel het stukje tekort er bij aan zetten.

Andere oplossingen zijn lapmiddelen, dat kan je gaan doen om een oude goot tijdelijk te repareren, maar toch niet bij een net geplaatste?
Dan blijft de ellende ieder jaar terugkomen.
 

Ruudvee

 • #15
Je hebt er dus duidelijk een rommeltje van gemaakt.
Een nieuw geplaatste goot op lappen met tape ?
Brrrrr.
Doe jezelf een lol en sloop de boel en doe het opnieuw maar dan goed.
 

Japiepost

 • #16
Nou frank,heb er na 3 droge dagen een berg water dooe mijn pvc dakgootje laten stromen en geen druppel lekkage meer.
Het loopt goed door alleen als het waterbijna weg is blijft er kleine hoeveel heden achter omdat op het einde als het gootje de hoek om gaat richting afvoer net helemaal goed afloopt en bij de dikke lijmlagen blijft ook een klein beetje staan,maar dat verdampt toch dus dat vind ik niet erg maar ALLES IS DROOG!!!!!!

gr, een prutser trouwens mijn buurman had het gootje aangelegt maar heb het zelf maar opnieuw gelijmd.
 

Frank

Vaste beantwoorder
 • #17
Ok, nou ik hoop dat het goed blijft de komende tijd. En anders weet je hoe je het kan verbeteren :wink: .
 

Japiepost

 • #18
Ja bedankt frank,maar er zit zoveel lijm in/op dat ik dit nooit meer glad kan schuren denk ik hahahahaha,ach ik zie het wel voorlopig is alles droog en anders koop ik wel een nieuwe goot,maar ik hoop dat het ff een hele tijd droog blijft anders dan maar druppels op de grond.

gr. een prutser :lol: :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu