Lekkende schoorsteen inpakken in plastic

Bolus

  • #1
Beste allen,

We hebben op ons huis uit 1950 aan 2 kanten een schoorsteen. Het lekt aan beide kanten al een hele tijd vlak langs de schoorsteen. Dit gebeurd alleen met harde wind en regen. Ondertussen is zo'n beetje alles gedaan om het op te lossen. De schoorstenen zijn opnieuw gevoegd, het lood is vervangen, de bovenkant is ingesmeerd met een soort vloeibaar rubber en de schoorsteen is vloeibaar geimpregneerd.

Gisteren was het weer zover, het lekte langs 2 kanten. Na de regenbui was de schoorsteen flink nat en onder het lood flink vochtig. Ik zou dus zeggen dat het impregneren niet veel heeft uitgehaald.

Mijn idee is om dit opnieuw te doen aankomend voorjaar, als het droog is. De beste man heeft namelijk het impregneren gedaan nadag het 2 dagen "droog" is geweest. Voor zover je het droog kunt noemen.

Ik overweeg om in de tussentijd de schoorstenen in te pakken in plastic. Dan hebben we deze winter (hopelijk) geen lekkage meer met bijkomende schade binnen, en als dit effectief is, weten we dat de stenen die verzadigd raken de oorzaak is.

Is dit een goed idee? Of haal ik hiermee andere problemen op de hals? Vocht wat niet weg kan bijvoorbeeld?
 

Marcn88

  • #2
Komt het water wel daadwerkelijk bij de schoorsteen weg of lekt t misschien ergens hogerop en kan t langs de schoorsteen naar binnen
 

Bolus

  • #3
Binnen loopt het langs de schoorsteen naar beneden. Er zitten ook nieuwe kapjes op, dus lijkt me niet dat het daar langs komt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Plaats even een paar foto's van de schoorsteen, vooral van de kant waarvan u vermoed dat die lekt.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #5
Soms werkt impregneren zelfs averechts ook lood in een oude schoorsteen zetten werkt vaak niet optimaal vooral niet bij een halfsteens schoorsteen,misschien was het beter geweest om er een nieuwe op te zetten. wordt de schoorsteen nog gebruikt door een gaskachel dan droogt de schoorsteen ook niet meer als je hem in plastic verpakt een schoorsteen heeft van binnen en van buiten te lijden en dat wordt vaak vergeten. vaak voegen ze de schoorsteen terwijl de specie erachter ook verzand is en loopt het water wat door de schoorsteen naar beneden zakt achter het lood langs en heb je vaak nog meer last van lekkage als daarvoor.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu