Lekkende HWA doorvoer plat dak vervangen

Paul

  • #1
Mijn platte dak met bitumen dakbedekking (glasvezel en leislag on top) heeft in het midden een extra HWA van PVC: Doorvoer ca 80 mm doorsnede naar onderen en onder het dak een verloop naar afvoer 40 mm. De dakbedekking is enige jaren geleden vernieuwd en over de oude laag heengelegd.
Rondom/bij de HWA is het na ruim dertig jaar nu ineens flink gaan lekken en die moet ik dus vervangen. Heb gezien dat een loden plakplaat met buis 75/80 naar onder een goede optie zou zijn. Vragen:
Hoe bevestig ik de loden flens op de bestaande bedekking? Moet ik daarvan iets weghalen of kan ik dit rond de bestaande afvoer wegsnijden? Kan ik de flens aan de onderzijde met bitumen kleefstof vastmaken of moet ik tevens aan de bovenzijde nog een stuk bitumen er overheen lijmen?
Tevens nog een vraagje over bladvanger: deze zijn voor doorsnede 80 mm vrij grof; door de latere overgang naar 40 mm zou dat kunnen verstoppen(?). Kan ik daarom beter kiezen voor een kiezelbak (die heb ik niet veel gevonden voor onderuitloop).
Veel vragen maar ik hoop dat het duidelijk is zo. Bij voorbaat dank voor ieder goed advies!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik heb eens een onderuitloop gebruikt. Het was een PE buis met een EPDM manchet welke aan de onderzijde voorzien was van een kleeflaag. Dat werkte geweldig. Ik liet alles zitten alleen het deel buis van de afvoer eruit gesneden en de nieuwe uitloop geplaatst. Nou heb ik het gereedschap zie links.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu