Lekkage / water uit lichtschakelaar

ke-1994

  • #1
Goedendag,

Ik werd vanochtend wakker met lekkage uit de lichtschakelaar (zie eerste foto onder). Ik heb hier eerder last van gehad; de douche en de afvoer zit hier namelijk boven (zie afbeelding met rood omcirkeld). Echter, toen had ik alleen last van lekkage als de doucheafvoer vol zat met en het water moeilijk wegliep (de plek met rood omcirkeld was toen ook nat, nu is die een beetje vochtig). Daarna heb ik steeds elke week netjes het putje schoongemaakt en er was geen last meer van lekkage. Vanochtend werd ik wakker en kwam er dus water uit de lichtschakelaar terwijl er 1) niemand had gedoucht en 2) het doucheputje eergisteren is schoongemaakt (ook heb ik deze even losgetrokken en deze was nog schoon). Het water komt van boven en loopt langs de draden (zie onderste foto) de schakelaar in.

Waar kan het euvel vandaan komen? De afvoer van de douche vermoed ik, maar het water druppelt nog steeds eruit terwijl er dus niet is gedoucht, de wc in de badkamer niet is doorgespoeld en de kranen in de badkamer ook niet zijn gebruikt. De vraag is dus waar het water vandaan kan komen? Alle tips zijn welkom!

20220629_075700.jpg


20220629_075814.jpg

20220629_075736.jpg

20220629_075751.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
De vloer van de badkamer zal verzadigd zijn van water.
Waarschijnlijk zal er een waterleiding lekken.
De leidingen van de elektra zullen op de vloer van de badkamer lopen en naar de verdeeldoos gaan in het plafond van de hal.
Van daaruit loopt dan het water vis de elektra leiding naar de lichtschakelaar.
Ik zou de verzekering inschakelen als je een inboedel verzekering hebt, de verzekering laat dan het lek op zoeken en betaald de schade.
 

ke-1994

  • #3
Dag Peter, Dank voor je reactie. Dat beloofd dus niet veel goeds (waarschijnlijk zal alles opengebroken moeten worden?)... De badkamer is twee jaar geleden gedaan... Maar goed, dit werkt ook niet, dus het zal wel moeten. Ik ga eens contact opnemen met de verzekeraar.

Edit:
Indien de vloer van de badkamer verzadigd is van het water, zou ik dan niet op meer plekken in de hal water(vlekken) moeten zien?
 
Laatst bewerkt:

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Zo te zien aan het plafond, zitten er meer lekkage plekken.
En water zoekt altijd de gemakkelijkste weg, en het kan heel lang duren voordat je een lekkage ziet als de vloer verzadigd is.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Heb je soms ook een bad vaak wil daar wel het water op hopen en dan via aarde draad in centraaldoos komt.
 

ke-1994

  • #6
Nee ik heb geen bad
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Kan je iets zien aan de voegen een verkleuring.
Is het ontstaan na het douchen?
Het kan afvoer zijn maar kan ook iets simpels als kit achter de kranen vergeten.
Omdat je er niet constant last van hebt
Heb je wat foto`s van je douche?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu