Lekkage vloer

Jaapotten

  • #1
Dag lezer,
ik heb al eerder gepost over de lekkage op de eerste verdieping, maar zoek nog wat antwoorden. Ik heb nu drie dagen een bouwdroger boven staan en hier en daar zie je ook wel resultaten. De eerste dag kwam er zo'n 10 liter uit de vloer, de 2e dag zo'n 7,5 en vandaag zo'n 5 liter schat ik. Het blijft alleen op bepaalde plekken nog wel heel erg nat. Ik verplaats de droger wel af en toe om te proberen alle plekken te bereiken, maar dat is toch lastig. Het is mij niet duidelijk welk gebied de droger precies pakt, is het ook mogelijk om gerichter te drogen, met een ander apparaat? Ik heb ook een hygrometer gehuurd, die geeft op sommige plekken 40 aan, op andere 11. Zijn dit percentages? En wat is normaal voor een betonnen vloer? (rond de 14 geloof ik)
En laatste vraag, is het verstandig de drogen in combinatie met de hetelucht verwarming? Of is het juist beter dat niet te doen, omdat je dan ook veel (min of meer) verse en misschien ook wel vochtige lucht in de kamer blaast waar je aan het drogen bent.
Dank voor het lezen, en misschien ook wel voor 1 of meerdere antwoorden
 

Millew

  • #2
Verwarmen met de heteluchtkachel is in dit geval inderdaad niet slim. Zit er geen recirculatiestand op het verwarmingssysteem, zodat de lucht van binnen wordt gehaald?
Anders zal je op een andere manier moeten verwarmen om de droging te versnellen.

Het evenwichtsvochtgehalte van beton is bij normale binnenomstandigheden (R.V. 65%) ca. 5%. Lager kan het bij deze R.V. in principe niet worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu