Lekkage garagevloer

Radar3350

  • #1
Ik heb mijn garagevloer voorzien van een nieuwe toplaag met beamix 750, daarna voorzien van een beamixcoating. Ben niet geheel tevreden over resultaat (vlekkerig) wil hem dan ook met een betonverf afschilderen.
Nu heb ik voor het leggen van de toplaag de kier met de vloer d.m.v. purschuim gedicht, vloer was verzakt. Nu komt daar na hevige regenval toch water door het purschuim de garage binnen. Weet iemand
1. waar ik dit het beste mee kan verhelpen? a) eurocol band en isoflex of b) een waterdichte mortel of c) een andere oplossing
2. nog een andere afwerking van de garagevloer?
 

Tiho

  • #2
Waar zit de kier? Beste is iig om het buiten dicht te maken, anders blijft er altijd water in de kier zitten. Als het hout vs beton is, kun je ook kitten bv.
 

Millew

  • #3
Zorgen voor een betere waterafvoer aan de buitenkant.
 

Radar3350

  • #4
De dicht gemaakte kier zit in de achterwand. Het pand is een aantal gemeenschappelijke garages naast elkaar, uit de jaren 30. Daar is later in ieder garage een betonvloer gestort en deze is gan verzakken. Ik heb daar de ontstane scheuren in de muren gedicht en dus ook de verzakte achterwand. Dus metselwerk versus beton.
 

Radar3350

  • #5
Waterafvoer aan buitenzijde kan ik pas volgend jaar aan doen. Achterzijde garage slecht bereikbaar en ben van plan te vragen aan de bewoners aldaar om beneden het maaiveld in te mogen smeren met coating voor watertanks, zodat daar geen water meer in kan dringen. Nu is alles te nat en grondwater te hoog vermoed ik.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
PUR schuim kennende heb je daar de vlakken van de scheur niet goed schoon of stofvrij gemaakt. Dat schuim moet in jouw geval wel hechten aan de beton en niet alleen opvullen.
 

Radar3350

  • #7
Dat hechten is ook prima gebeurd, daar ligt het niet aan.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Nou maak je mij nieuwsgierig. Waar ligt het wel aan.

Enne, een prettige regel op dit forum is in deze situatie de vraag niet te qouten.
 

Bouwknots

  • #9
Purschuim staat nou niet echt bekend om zijn waterdichtheid. Je zult toch echt, zoals Millew en Tiho beschrijven, het probleem van buitenaf moeten oplossen en je Purschuim even op non-actief zetten :D maar op zoek gaan naar een waterdichte mortel
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #10
Vandaar mijn nieuwsgierigheid. Ik vind dat PUR schuim juist wel waterdicht is. Maar ik kan het mis hebben.
De electrokabel van de berging heb ik via de betonvloer/muur ingevoerd en afgepurd. Dit is al absurd lang waterdicht. O ja die plek staat regelmatig onderwater.
 

Bouwknots

  • #11
@wgb

Wisselende ervaringen dus. Ik heb 1 fabrikant gevonden die zegt dat zijn (uiteraard) PURschuim 99% waterdicht is. Veel andere fabrikanten zeggen dat hun schuim waterwerende eigenschappen heeft.

Het heeft er natuurlijk ook mee te maken of de hechting wel overal goed is.

Ik hoop voor de TS dat het met schuim op te lossen is maar ik heb m'n twijfels (wat natuurlijk ook weer helemaal niets zeg :D )

In ieder geval succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu