Lekkage vers stucwerk en vocht onder dakbeschot

Jayrune

  • #1
Beste klussers,

Onlangs zelf de gehele bovenverdieping gestuct. Met de regenbuien van vorige week is er helaas een lekkage vanuit een schoorsteen zichtbaar geworden.
Drie vragen:
- Kan ik het stucwerk laten drogen dan isoleren met een spray, voorstrijken en schilderen? Of moet ik de plek (met name in de hoek) uithakken en opnieuw stucen?
(inmiddels staat er 24/7 een bouwdroger te draaien.
- Het dak is afgelopen zomer van buiten af geisoleerd met PIR platen (deze liggen dus op het dakbeschot). Het houten dakbeschot is erg nat geworden door de schoorsteen lekkage. Kan het kwaad dat er vocht tussen het houten dakbeschout en de PIR platen zit? De PIR platen zijn voorzien van een laag die het vocht niet doorlaten. Kan daardoor het vocht wel goed weg? Het dakbeschot is gebeitst en blijft dus zo zichtbaar.
- Er zit waarschijnlijk ook vocht in het vals plafond. In hoeverre moet ik deze opbreken om alles te laten drogen?

d4.jpg IMG_7866.jpg d1.jpg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zolang de oorzaak niet is opgelost, kun je beter even helemaal niets doen.
 
  • Like
Waarderingen: Jayrune

Jayrune

  • #3
Edwinnn bedankt voor je reactie! Dat is zeker zo. Hetgeen waar ik nu naar kijk is impregneren van de schoorstenen. Ik vraag me alleen af of dat een duurzame oplossing is. (En de schoorsteen moet uiteraard eerst even droog zijn voordat ik kan gaan impregneren).
 

Mitchelt

  • #4
Is afbreken van de schoorsteen geen optie? Dan ben je er voor altijd vanaf
 

Jayrune

  • #5
@Mitchelt daar hebben we over nagedacht. De beperking die we zagen is dat de schoorsteen wellicht onderdeel is van de (dragende) constructie. Daarbij zit er misschien wel asbest in de schoorsteen (huis komt 1958). Om die reden wordt het wellicht wat kostbaar. De kosten voor impregneren vielen mij alleszins mee.
Ik zal eens nagaan of ik op de bouwtekening iets kan nagaan!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu