Lekkage Velux dakraam onderzijde

JorgG

  • #1
Ik heb 2 Velux dakramen waar van 1 raam lekkage vertoont aan de onderzijde (16jaar oud beide). Zie de foto's. Het water lijkt aan de zijkant (ongeveer 13cm vanaf onderzijde) naar binnen te komen maar ik heb geen idee waar. In de hoek aan de onderzijde loopt het naar binnen om vervolgens iets lager naar beneden op de vloer te druppelen. Alles lijkt in tact aan de buitenzijde maar dat is dus niet zo. Bij regenval druppelen de regendruppels gewoon op de laminaatvloer die eronder ligt dus verre van ideaal.
Iemand een idee wat de oorzaak kan zijn? Ik neig ernaar een vakman te laten komen maar geen idee of die iets kan constateren zoals het nu is.
Er is veel over te vinden qua lekkages en Velux dakramen maar er zijn zoveel verschillende lekkages en daarmee ook mogelijke oorzaken lijkt het.

Velux 1.jpg Velux 2.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Gootjes aan de zijkant schoon?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Ik zou beginnen om boven het raam te controleren of alle dakpannen wel goed liggen. Water wat via het dakbeschot bij het dakraam komt zal langs de zijkanten naar beneden lopen.
 

JorgG

  • #4
De goten aan de zijkant (en bovenkant) zijn schoon. Dakpannen liggen recht net zoals bij de andere raam die niet lekt. Dank! Blijft vreemd
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu