Lekkage rookkanaal - schoorsteen opnieuw voegen?

maartje1990

  • #1
Hoi,

Wij hebben recent een houtkachel geplaatst en nu blijkt het rookkanaal alleen op zolder wat rook te lekken. Niet extreem, maar je ruikt het wel. Ik voel bij de voegen van de schoorsteen ook wat lichte trek, dus ik vermoed dat daar de lekken zitten. Bij onze verbouwing hebben we de schoorsteen kaal gemaakt, er zat stucwerk omheen, met sloophamers. Ik vermoed zelf iets te hard aan de slag geweest waardoor er ook wat voegwerk losgekomen is en er nu dus lekken zitten. Zou dat inderdaad zo kunnen zijn en zou het een optie zijn om de schoorsteen opnieuw te voegen en zo het lek te verhelpen? Of kunnen we beter ander materiaal gebruiken?

Een buis trekken willen we liever niet ivm de kosten en moeilijkheid van het werk (rookkanaal loopt vermoedelijk in aardig wat bochten).

Hoor graag jullie tips, alvast bedankt!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
maartje1990 schreef:
Een buis trekken willen we liever niet ivm de kosten
De kosten voor een uitvaart (en alles erna) na een koolmonoxide-vergiftiging zijn hoger. Wat is je leven (of dat van een van je gezinsleden) je waard?

Misschien komt het wat hard over. Maar het is wel hoe ik er over denk.
 
  • Like
Waarderingen: Auto-Geen

Auto-Geen

  • #3
Ik kan alleen zeggen, "waar zit je verstand"
 

maartje1990

  • #4
Hahah, nou bedankt voor de geruststellende reacties. Ik begrijp jullie punt, maar wilde toch eerst onderzoeken of er mogelijkheden te creeeren zijn in de huidige situatie. Volgens jullie dus duidelijk niet :)
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Normaal gesproken is een lekkend rookkanaal een reden voor een stookverbod.
 

maartje1990

  • #6
We willen dan ook niet gaan stoken met een lekke schoorsteen maar de lekkage verhelpen;)
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
lekkage is maar op 1 goede manier te verhelpen en dat is een nieuwe voering in je bestaande rookkanaal maken met bijvoorbeeld een flex rvs, zolang dit niet gebeurt is kachel UIT laten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu