Lekkage onder afvoer wastafel

Itrebor

 • #1
De leiding direct onder de afvoer van mijn wastafel lekt sinds het schoonmaken van de afvoer. Zoals op de foto te zien is de leiding scheef bevestigd (dit was al zo toen ik hier kwam wonen), en nu komt er water door de rubberen ring tussen de leiding en de wastafel. Vermoedelijk sluit deze sinds het schoonmaken niet goed meer aan, of is er vuil weggehaald wat eerdere lekkage tegenhield. Vermoedelijk is de lekkage op te lossen door de leiding correct te monteren, het probleem is echter dat ik het stukje leiding niet los krijg omdat de schroef waarmee deze aan de afvoer bevestigd is meedraait. De afvoer is verbonden met de leiding door een lange schroef die doorloopt tot aan het smalle stuk van de leiding.

Hoe kan ik dit oplossen? Het lijkt alsof dit iets is wat ik zelf zou moeten kunnen, of kan ik beter een loodgieter inschakelen? Een mogelijke oplossing lijkt mij om het stuk PVC los te zagen en te vervangen door een nieuw stuk leiding. Maar welke onderdelen heb ik dan precies nodig?

IMG_20210117_160306.jpg
IMG_20210117_160325.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  dus als je met een schroevendraaier boven verdraaid en onder tegen houd gaat ie niet los maar draait ie dol.
  Als dat het geval is dan is maar 1 manier bout door zagen en een nieuwe plugbekersifon plaatsen.
  plugbekersifon - Google Zoeken
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu