Lekkage langs kozijn af

Frank62

  • #1
Hallo,

Ik heb een woning aangekocht, waar achter een radiator een lekkage bleek te zitten. Deze afgekoppeld en de aangetaste delen (dunne houten plaat met daarachter dunne piepschuim isolatie) weggehaald. Aan de buitenkant zat een afwerklat tussen de beide kozijnen aan de achtergevel deels gekit en deels geschroefd. Ook deze inmiddels verwijderd. Van buiten gezien lekt het rechter kozijn via de buitenkant in de hoek linksonder (zie pijl). Dit is vastgesteld door er de tuinslang op te zetten. Het begint dan aan de binnenkant te druppelen bij de pijl op de andere foto.

Het rubber lijkt hier niet meer goed aan te sluiten. Dit was sowieso wat weggedrukt naar achteren. Daarnaast ben ik verbaasd dat er zo'n grote vrije ruimte zit tussen het houtwerk en het kozijn. Is zo'n grote ruimte gangbaar? En om hem af te sluiten met een smal rubber randje?

Iemand bekend met deze manier van montage?
Tips om dit op te lossen zonder de halve gevel te moeten demonteren?
Mits ik de getroffen gebieden goed laat ventileren en drogen, is het hout dan nog te redden?

Alvast bedankt!

20211028_084222.jpg 20211029_090922.jpg 20211029_090601.jpg 20211029_090700.jpg 20211028_084027.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kan er lucht stromen aan de achterkant van het houtwerk.
Als het goed is gemaakt moet er zitten van binnen naar buiten.
Gips hout of wat dan ook, dampremmendelaag, isolatie, ventilatie en de bekleding voor buiten.
Kan je ook laten zien waar het water naar binnen komt.
 

Frank62

  • #3
Oorspronkelijk was de hele gevelbekleding van hout. Tegenwoordig zit er kunstof gevelbekleding tegenaan. Rondom de kozijnen zit wel nog een smal stukje oorsproklijk houtwerk. Dit kun je alleen van binnenuit zien. Ook het hout tussen de kozijnen lijkt nog origineel. Er ontbrak een dampremmende laag tussen de houten binnenbekleding en de isolatie onder het kozijn. Dit ga ik een keer goed regelen. Wel is er een luchtspouw tussen de isolatie en de kunstof gevelbekleding.
De eerste prioriteit lijkt echter het waterdicht krijgen van de buitengevel rondom de kozijnen zelf en het houtwerk drogen/behandelen/redden.

Waar het water naar binnen komt is in 2 foto's aangegeven met de pijlen. Verwacht je een ingezoomde of uitgezoomde foto? En van binnen of van buiten?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Op de eerste foto komt het water bij de rode pijl van buiten naar binnen en komt vervolgens achter de metalenstrip naar binnen en is binnen zichtbaar. Van deze foto is richting buiten de stroken multiplex.
Klopt dit. Dat rubberprofiel ligt niet dragend op iets van constructiewerk. Zal op deze manier niet afdichten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu