Lekkage in de badkamervloer

Brdrantonie

  • #1
Hallo kenners bij uitstek!

Probleempje hier...
Een maand of drie geleden ontdekte ik een natte plek in de voeg van de vloertegels in de badkamer.. (de lekkage bestaat waarschijnlijk al een dik jaar, maar ik had het niet eerder opgemerkt).

Na lang zoeken blijkt de kitrand langs de muur niet goed afgewerkt te zijn, en waarschijnlijk is er dagelijks een beetje water via de douchecabina aldaar de vloer in getrokken. De natte plekken in de voeg zitten overigens 30-50cm van de oorspronkelijke lekkage-plek verwijderd (grote tegels)....

2 weken geleden heb ik het slechte kitwerk uit de vloer verwijderd, de kit in de douchecabine zelf vervangen, zodat er tenminste niet meer water de grond in kan trekken..

Desondanks is het nattende gedeelte in de voeg circa 3 cm in de lengte langer geworden!

Nu is mijn vraag. Kan de plek in de voeg idd iets uitbreiden terwijl er geen nieuw water bij is gekomen? of moet ik me toch gaan afvragen of er niet een andere oorzaak aan ten gronde ligt?

Graag reacties..;)

Groet, Antonie
 

Chathanky

  • #2
Heb je ook gecontroleerd of je afvoer onder de douchebak niet lekt?

Het zou kunnen zijn dat er nog wat water onder je tegels ligt en dat de plekken niet direct verdwijnen. Dit moet eerst nog tussen je voegen verdampen. En mischien dat de regen van de afgelopen tijd ook nog een oorzaak is.

Dit is zo moeilijk te zien voor ons, het zijn wel zaken die je nog kunt onderzoeken.
 

Brdrantonie

  • #3
De afvoer van de douchebak is droog (tenminste voor zover zichtbaar), aan de zijkant (tegen de muur) was het voorheen wel zichtbaar nat en daar lekt nu geen water meer doordat de douchebak opnieuw is afgekit.

Mijn idee was idd ook dat het water de tijd nodig heeft om via de voegen te 'verdampen', en dat het, ondanks geen nieuwe watertoevoer van lekkage, toch nog kan uitbreiden doordat er wellicht een flinke hoeveelheid water onder die tegels zit. Maar misschien denk ik te (on)logisch?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu