Lekkage douche: verschillende adviezen over oplossing

Emma1986

  • #1
Ik heb me lid gemaakt omdat ik hoop dat jullie me kunnen verder helpen :-)

Bij aankoop van onze woning werd ons gezegd dat er ooit een lekkage probleem was geweest in de douche aan de muur van de douchekraan (was zichtbaar geweest op de muur in de kamer ernaast). Dit zou verholpen zijn, maar bij de bouwkundige keuring bleek dat er nog steeds een te hoog vochtgehalte was. Volgens de inspecteur was dit makkelijk te verhelpen door enkele voegen opnieuw te doen en de kraan beter af te dichten.

We zijn geen klussers (vandaar dat dit mijn eerste bericht is hier ;-)), en willen dit door een expert laten oplossen. Echter zijn er 2 mensen komen kijken die een andere oplossing geven (met een ander prijskaartje):
- Bedrijf dat vooral tegelwerk doet: zei dat er verschillende tegels tegen de muur en op de grond in de douche los zitten en dat de tegels dus vervangen moeten worden, dat we anders steeds lekkage zullen hebben.
- Installatiebedrijf: zei dat er inderdaad enkele tegels loszitten en dat dit waarschijnlijk komt door de lekkage, maar hier niet de oorzaak van is. Volgens hen is het probleem verholpen door de kraan opnieuw af te dichten.

Geen idee dus wat we nu best laten doen. Zou kunnen beginnen met de kraan, maar ik denk dat als er dan alsnog lekkage is (momenteel gebruiken we de douche gewoon niet) het lang kan duren voor dit zichtbaar is op de muur in de kamer ernaast (nu was dit namelijk ook niet zichtbaar en kon toch gemeten worden dat er een vochtprobleem was)? En dat er ondertussen schade is? Of klopt die redenering niet?
Klopt het dat ook al zitten er enkele tegels los, dit niet noodzakelijk tot lekkage leidt?
En ten slotte, wie contacteren we best voor eventueel een derde opinie? Heb het idee dat een tegelzetter misschien geneigd is om te denken dat het aan de tegels ligt, en een loodgieter eerder naar de kraan kijkt, is er een derde optie?

Moesten jullie hier tips voor hebben, zou ik jullie heel dankbaar zijn :-)

In bijlage een foto van de douche.
 

CV__

  • #2
Postzegel-formaat foto.

Heb je ook een foto van de andere kant?

Het kan aan mij liggen; maar zolang een tegel waterdicht gevoegd is maakt het, lijkt mij, niet uit als ze los van de muur zitten.

Als er langs de rozetten water de muur ingaat... ja, dan opnieuw afkitten daar.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Het is vaak een en en verhaal kraan achter rozetten niet gekit vaak boosdoende en tegels los en kitwerk voegen

Lees ander deze topic ook klik hier
 

Marcn88

  • #4
Vaak is het met dit soort dingen oorzaak gevolg,
Oorzaak lekkage s koppelingen al dan niet door niet afgekit achter de rozetten gevolg los zittend tegelwerk
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
En als de tegels dan op komen, gaan de voegen scheuren, met als gevolg nog meer lekkage.

Maar dit hoort de oude eigenaar ook te weten, en lijkt me een gevalletje verborgen gebreken.
Laat dit door je eigen makelaar uitzoeken, en stel de oude eigenaar aansprakelijk.
 

Emma1986

  • #6
 

Emma1986

  • #7
Sorry voor mijn late reactie, ik was niet thuis om foto's te maken. Heb er in mijn vorig bericht enkele gepost: 2 van de douche waarbij je kleine holtes in het voegwerk ziet, 1 van de achterkant waar lekkage is geweest, laatste is van een vloertegel waar een barst in zit (ik weet niet of dat gerelateerd kan zijn?)

Bedankt voor alle reacties! Ik leid eruit af dat er consensus is dat tegels waarschijnlijk loszitten doordat er lekkage is geweest. Wat me niet zo duidelijk is, is of het nodig is om de tegels te vervangen? Zouden we eerst kunnen kijken of het voldoende is om s koppeling en voegwerk te herstellen? Ben bang dat het dan misschien lang duurt voordat we merken dat er weer lekkage is, en dat er dan veel schade is... Of valt dat mee?
 

Marcn88

  • #8
Als de tegels los zitten en het voegwerk is gebarsten dienen de tegels opnieuw gelijmt te worden ook zal de gebarsten tegel vervangen moeten worden, kortom u kunt nu beter de tegels verwijderen en opnieuw lijmen en vervangen dan nu een nieuw voegje en kitnaadje en over 2maand alsnog alles verwijderen
 

Emma1986

  • #9
Bedankt voor de reactie. Is dat omdat de tegels anders omhoog kunnen komen, of is er een andere reden?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Als de tegels los zitten, zullen die bewegen, en kan de voeg gaan scheuren.
Door de scheuren komt er dan nog meer water achter de tegels, dus de lekkage schade wordt steeds groter.
Elk gaatje waar water doorheen kan komen, is een risico op waterschade.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu