Lekkage dak,

Merel36

  • #1
Hoi,

Ik ben Merel en sinds vandaag nieuw hier. Ik heb een vraagje

Wij hebben sinds een jaar lekkage aan het dak bij de pijpen die vanuit zolder door het dak naar buiten gaan. Volgens mij van de cv en riool. De woningbouw heeft vanaf de binnenkant een nieuwe pijp geplaatst, loste het probleem niet op. Toen heeft hij er later een plaat voor gezet. We dachten dat het opgelost was maar een tijd geleden zag ik een grote natte plek op de gevel, onder de plek van waar de pijpen staan.

Op zolder zag ik dat de plafond plaat aan het rotten is dus de lekkage moet daar wel vandaan komen. Woningbouw komt 3 weken later om te beoordelen wat er aan de hand is en plans voor 4 weken later een afspraak in met een hoogwerker om te kijken wat er is via het dak. Ze zijn niet komen opdagen en echt verstand hebben ze er ook niet van want ze wilde dat stuk plafond plaat er tussen uit halen en een plaat voor maken terwijl die plaat vanaf dat punt vanaf de buizen tot beneden aan toe nat en beschimmeld is. Ze hebben geen verstand van zaken.

Vandaar mijn vraag hier. Hebben jullie enig idee wat hier mee moet gebeuren? Volgens mij is de isolatie achter de plaat ook beschimmeld aangezien die donkerbruin/grijs is verkleurd. Zie foto's om beeld te krijgen van de lekkage.

Groetjes Merel

20231125_115043.jpg 20231125_114155.jpg 20231124_165258.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dit is geen DHZ-klus, dus daar kunnen wij hier niets mee.

De WBV zal het moeten herstellen. Vraag desnoods via de huurcommissie om huurverlaging ivm vermindering wooncomfort, hogere energiekosten en kans op schade aan eigendommen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu