Lekkage bij kraan wasmachine

Kingsteve

 • #1
Ik heb mijn wasmachine bovenstaan en een vervelende lekkage. Zeker daar we binnenkort willen verhuizen.

Als ik het kraantje uitzet lekt het niet. De wasmachine heeft aquastop. Aanvankelijk dacht ik dat het wellicht door een versleten rubberen ring kwam maar toen ik ruimte vrijmaakte en nader keek zag ik toch dat als je de kraan openzet het uit het draaigedeelte sijpelt.

Als ik de kraan dus uitdoe weer niet.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Het meest waarschijnlijke is dat het rubber of fiber ringetje, dat tussen de moer (eigenlijk wartel) van de aquastop en kraan zit, niet goed meer is, scheef zit of helemaal afwezig is.

  Zo'n ringetje kost vrijwel niets, kun je in de bouwmarkt vaak kopen in een verpakking met diverse maten (altijd handig om in huis te hebben) en is in een mum van tijd verwisseld.

  Dat lijkt me dus het eerste om te doen.

  Helpt dat niet, sluit dan een stuk slang op de kraan aan (met een geschikt aansluitstuk) en zorg dat de andere kant helemaal dicht zit (dubbelvouwen en stevig vasthouden of binden). Zo kun je checken of de beluchting van de kraan misschien lekt. Als dat zo is dan moet de kraan vervangen worden. Heb je geen geschikte slang dan gewoon de hele kraan op de gok vervangen: ze zijn niet duur en dan weet je zeker dat je de boel netjes achterlaat. Neem er wel gastape of afdichtingskoord bij voor een nette installatie van de kraan.

  Helpt dat allemaal niet dan zou ook de aquastop defect kunnen zijn en daardoor lekken. In dat geval zijn voor verdere hulp minimaal het merk en typegegevens van de betreffende wasmachine nodig.
   

  Kingsteve

  • #3


  De oorzaak heb ik gevonden wellicht. Hij lekt vermoedelijk onder de zwarte knop. Hoe kan ik dit het beste aanpakken svp
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu