Lekkage bij Candy Trio 410 NL

FriWo

  • #1
Mijn Candy Trio 410 Nl lekt water aan de onderkant, linker en rechterzijde, van de deur als er een programma wordt gedraaid. Dat was even opruimen! Daarna de rubbers gecontroleerd die voor de afdichting zorgen. Niets te zien zo op het oog! Daarna de handleiding geraadpleegd en daar staat in dat hij per was beurt 3 liter water verbruikt. Dus met een maatkan 3 liter water erin gedaan en zie dan komt het helemaal niet zo hoog! Vroeger kon men bij storing aan het ronddraaien even de schakelaar uit doen en zo de deur openen met het water erin. Nu komt er volgens mij te veel water erin, daarom lekt hij ook aan de zijkanten en bij deur openen loopt het er zo uit! Neem aan dat er een schakelaar aanwezig is die de hoeveelheid water regelt. Waar zit deze? Hoe kan ik deze controleren? Er is geen elektrische schema bij! Bij een wasmachine wordt het toch ook op zo'n manier geregeld?
Gaarne antwoordt s.v.p.
Al vast bedankt voor de moeite!
Candy Trio 410 NL heeft bovenop 4 gaspitten, een oven in het midden en onderaan de vaatwasser.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Probeer de vaatwasser eens met een vaatwasserreiniger of met soda schoon te maken.
Voor de sodamethode kijk even in de sticky bovenaan de topic.
 

FriWo

  • #3
Men schrijft dat men met soda erin een programma moet draaien! Maar als het water dan eruit loopt omdat de niveau schakelaar niet werkt kan dat niet! Heb toen de waterkraan dicht gedraaid, 3 liter warm tot heet water erin gedaan en tevens de oplossing met soda. Toen in een programma gezocht dat het kon draaien. Dan stop, anders pompt hij het af! Tijd laten staan, dan weer op die stand en draaien. Dit zo 5 a 6 keer herhaald. Men kan geen programma draaien omdat anders het water niveau te hoog wordt en er alles uitloopt! Op deze manier doe ik het nu! Neem ook aan dat de niveau schakelaar als het werkt ook het contact daarna maakt om het water op te warmen! Dit is volgens mij zo de oplossing. Eventuele andere mogelijkheden gaarne!
 

Co de Witgoedman

  • #4
Ja, ik zou zo even geen andere oplossing weten, de candytrio heb ik in al die jaren maar 1x in mn storingen gezien, is helaas geen veel voorkomend apparaat, wel knap bedacht dat 3 in 1 :-).
En openmaken , op zijn rug , lijkt me onhandig daar u dan meteen uw kookgelegenheid kwijt bent.
 

FriWo

  • #5
Spoelen van de Candy Trio 401 NL.

Als bij de Candy Trio 401 NL het water aan de voor- c.q. zijkanten van de deur eruit komt tijdens het vullen met water, dan komt er teveel water erin en werkt de niveau schakelaar niet goed! In de verschillende aanwijzingen o.a. ook van Candy Hoover wordt gezegd dat men een programma moet laten lopen op de hoogste temperatuur en met 220 gram natuurzuivere soda. Maar als het water door blijft lopen en loopt het programma ook niet verder omdat eerst de niveau schakelaar moet zijn bediend alvorens het programma verder kan. Dus moet er een andere oplossing zijn.

Daarom het volgende wat ik heb gedaan:
1* met de keuzeschakelaar een stand zoeken waarbij het water wordt afgepompt. Hierbij kan men tevens de Aan/uit schakelaar gebruiken om te zien of de stand daar is. Het water is nog in de vaatwasser dus moet deze eerst afgepompt worden. Dan vloer schoonmaken.
De waterkraan dicht draaien!
2* daarna 3 liter heet water erin doen met 200 gram natuurzuivere soda. De keuzeschakelaar zo verdraaien dat er een programma is waarbij de vaatwasser wast! Bij de Trio 401 Nl is dat tussen 4 en 5. Als men deze stand heeft gevonden d.m.v. steeds de Aan/Uit knop te gebruiken kan men deze stand markeren. De vaatwasser laten lopen totdat hij stopt! Machine UIT zetten! Paar uur wachten, dan de keuze schakelaar door draaien tot aan de markeringsstand en de laten lopen.
Na een paar uur water af laten pompen, zoeken via keuze schakelaar en de cyclus nogmaals herhalen met heet water en soda!
3* Als inderdaad het toevoerslangetje van de niveau schakelaar is verstopt, moet de soda oplossing dit probleem op lossen! Als er water in komt dan wordt ook het slangetje een deel gevuld, voor het water uit is nog lucht, deze lucht wordt samengedrukt en die druk schakelt dan de niveau schakelaar zodat de watertoevoer stopt en het programma verder afloopt! Dat is tenminste mijn oplossing van het geheel.
4* nu loopt hij gevuld met serviesgoed en glaswerk het spoelprogramma af zonder een druppel water te morsen! Dus het helpt!
5* Succes aan iedereen!
 

Co de Witgoedman

  • #6
Mn complimenten voor de manier waarop u dit toch heeft opgelost :prima:
 

Che

  • #7
Ik ben erg blij met dit bericht. Mijn Candy Trio lekt al een tijd (drama). Ben nu bezig met het programma draaien met soda. Waterkraan dichtdraaien enz heb ik niet gedaan, omdat ik hoogzwanger ben en er niet goed bijkom, bovendien niet weet waar ik hem moet vinden en geen puf heb om te gaan zoeken, maar hopelijk is de rest wel goed genoeg om het probleem te verhelpen.

In ieder geval bedankt voor het plaatsen!
 

What's in a name

  • #8
FriWo schreef:
Spoelen van de Candy Trio 401 NL.

<knip>

Daarom het volgende wat ik heb gedaan:
1* <knip> check
2* <knip> check
3* <knip> check
4* <knip> check
5* Succes aan iedereen!
En zoveel jaar later : Mijn dank is groot, FriWo ! :mrgreen:
Eerste soda-beurtje (keertje of 5 laten "wassen") als in stap 2* hielp (nog) niet.
Daarna stap 2* 2x herhaald : eerst met vaatwasmachine-reiniger en vervolgens nóg weer een keer met (dit keer niet meer afgewogen, maar - wanhopig als ik inmiddels was - uit de losse pols zeker 300-400 gr) soda.
Nachtje gaan slapen, leeg laten pompen, droog stapeltje handdoeken ervoor gelegd, kraan weer open gedraaid en op stand 2 gezet. Ene wijsvinger op aan-/uitschakelaar en andere op keuzeschakelaar om zo snel mogelijk te kunnen leegpompen bij weer overstromen.
Dát was lastig duimen...
Maar het was niet nodig :lol:
Mijn aanrecht is weer leeg, alle vliegen zijn teleurgesteld naar de buren verkast en wij kunnen weer gewoon van schone bordjes eten i.p.v. van de (na alle overstromingen brandschone) vloer. :mrgreen:
SUPER !! :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu