Lekkage badkamer naar woonkamer en cv-ketel zelfde oorzaak?

Elianne

  • #1
Hallo allemaal,

Vorig jaar hebben mensen hier mij supergoed geholpen bij een lekkage van het toilet(en simpel rubbertje dat kapot was) dus graag vraag ik jullie advies over de volgende lekkage :-(

Het volgende is het geval:

Boven de woonkamer zit (deels) de badkamer. Van de week zag ik een natte plek op het plafond, ongeveer een halve meter verwijderd van de buste waardoor de afvoer loopt. Boven in de badkamer was weinig te zien. Op het punt in het plafond waar de lekkage te voorschijn komt zit een raggelwerk met daarop gipsplaten en dan spuitwerk. De rest van het plafond is spuitwerk op beton. Ik denk dat het water van de badkamer langs het raggelwerk zijn makkelijkste uitweg kon vinden en daarom daar uitkomt. Misschien een dom idee hoor.

De vochtplek werd groter na douchen dus ik dacht dat daar wellicht het probleem zat. De meest voorkomende oorzaak zouden kit, voegen en de rozetten van de kraan kunnen zijn(dank aan het forum) dus die nagekeken. De voegen leken mij niet zo best, kit en kraan zijn in orde lijkt het. Ik heb mijn man de voegen laten afkitten(ben dol op orders geven ;-) ) en we zijn gestopt met gebruik van de douche, bad en toilet(hebben nog een badkamer). De plek droogde op. Bad gaan gebruiken.....geen vocht. Douche gebruiken...geen vocht. daarna toilet.....geen vocht. Voegen in de douche lijken dus inderdaad de oorzaak. Maar...voordat ik over wil gan tot vervanging van de vloer(is toch al een wens) wil ik zeker weten dat dit echt het probleem is.

Nu komt het: aan de andere kant van de woning, op dezelfde verdieping als de badkamer zit een kast met de cv-ketel. Ik zag van de week onder de ketel, op de vloer, een plasje water. Ik bedacht dat het chiffon wellicht verstopt zou zitten dus die schoongemaakt. Maar vanmorgen weer nattigheid. Nu bedacht ik mij dat de toilet wellicht de orzaak was. Dat als je die door zou trekken het chiffon over zou lopen ivm de druk. Maar na diverse experimenten lijkt dat het ook niet te zijn. Wel was het bakje dat ik onder het chiffon had gezet aan het einde van de dag redelijk vol terwijl we niet thuis waren geweest en dus niet het toilet hadden gebruikt ofzo. Wel is wellicht de cv-ketel aangeslagen. Missschien iets met de ontluchter? Water is trouwens schoon en de druk neemt niet af.

Heeft iemand een idee? Toeval die lekkage door het plafond of heeft het misschien toch te maken met de natte plek onder de cv-ketel? Donderdag komt er een handige man(hoop ik tenminste) van een loodgietersbedrijf dat ook onderhoud van cv-ketels doet maar ik hoop alvast wat info te krijgen zodat ik me een idee kan vormen. Is vooral uit nieuwsgierigheid, je moet natuurlijk wel je mannetje staan als vrouw. Bedrijf was trouwens onder de indruk van mijn reeds gedane onderzoek.....bedankt voor jullie info en tips hier op het forum dus!

NB eE mijn waterbed is ook nog eens lek! Komt al het slechte dan in drieën? :lol:
 

Fwalraven

  • #2
Als je zelf water giet in de chiffon, moet je hem niet vol kunnen krijgen.

Lukt dit wel met een paar liter water heb toch een verstopt chiffon of de afvoerleiding daar achter.

Frans
 

Elianne

  • #3
Ga ik even proberen. Bedankt voor de tip! Leuk zeg dit forum,leer ik nog eens wat.
 

Elianne

  • #4
Samen met mijn zoon er 6 liter water doorheen gegoten maar de chiffon loop gewoon door. Geen verstopping lijkt mij. Lekkage wordt ook niet erger.....
 

Fwalraven

  • #5
Elianne schreef:
Wel was het bakje dat ik onder het chiffon had gezet aan het einde van de dag redelijk vol terwijl we niet thuis waren geweest en dus niet het toilet hadden gebruikt ofzo.
Het zal dan toch ergens uit die buurt moeten komen.
Boiler? Lekkende koppeling?

Frans
 

Elianne

  • #6
Ik heb het! Tenminste als het normaal is. Ik ben er lekker bijna naast gaan zitten met mijn laptop en toen ik water in het bakje hoorde druppelen heb ik een sprint getrokken.....een aansluiting(koppeling?) halverwege het chiffon dat uit de ketel komt bleek te lekken(dus niet de aansluiting tussen chiffon en ketel). Ik had verwacht dat het de chiffon zou zijn die de vloer ingaat(begrijpen jullie het nog?). Het is dus de chiffon vanaf de ketel, die gaat over in een slangetje dat de chiffon ingaat dat weer de vloer/afvoerbuis ingaat. Als dat de goede benamingen zijn tenminste :oops: Ik heb de koppeling aangedraaid maar is dat genoeg? Moet ik iets vervangen, iets ertussen doen?

De lekkage in de badkamer/woonkomerplafond lijkt mij nu dus los van de vochtplek onder de cv-ketel. Of zie ik dat verkeerd?

Maar wat is eigenlijk een normale hoeveelheid water die per dag uit zo'n ketel komt? Die chiffon en afvoer lijken me er niet voor niets te zitten dus het zal wel normaal zijn dat er soms water uitkomt maar hoeveel? Komt dat er vanzelf weer terug in? Er zit wel een kraantje naast de ketel en de druk daalt niet. Sorry voor mijn 'domme' vragen maar ik heb geen idee van de werking van die dingen.

Plafond is trouwens nog steeds droog en mijn waterbed wordt vrijdag vervangen...hopelijk houden we hier dan alles weer droog :lol: .

Bedankt!
 

Fiesiekus

  • #7
Elianne schreef:
Maar wat is eigenlijk een normale hoeveelheid water die per dag uit zo'n ketel komt?
Als het condens is, is het ongveer 0,5 - 1,0 l per gestookte m³ gas.

Via de overstort boiler komt ook nog wat; hangt van het ww gebruik af.
 

Elianne

  • #8
Ik heb de loodgieter/cv-meneer afgebeld na overleg met hem. Hij gaf aan dat ik inderdaad beter even kan wachten of het plafond in de woonkamer weer nat wordt. Tevens gaf hij aan dat de door mij gisteren opgevangen hoeveelheid water uit de cv-ketel normaal is. Fiesiekus: mijn man is dol op lang douchen en het water verscheen tijdens/nadat hij lekker lang onder de douche had gestaan.

Fwalraven en Fiesiekus: ontzettend bedankt voor jullie reacties. Scheelt me weer kosten voor de loodgieter. Nu graag nog even meeduimen dat alles droog blijft :lol:

Ontzettend bedankt! :bedankt:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu