Lekkage badkamer - kapotte voeg

Dactyl

 • #1
Beste,

Ik heb pas geleden een (nieuwbouw)woning gekocht (1 mei 2015) en heb gisteren al een lekkage ontdekt.
Op het toilet (gelegen onder de badkamer) was de naad bij het plafond en een flink stuk op de muur vochtig/nat. Ook het keukenblad (gelegen naast de toiletruimte) was ook nat. Dit moet wel afkomstig zijn van de badkamer. Zowel de vrouw als ikzelf hadden de avond ervoor vlak na elkaar gedoucht.

Nu heb ik zelf even gekeken en toen constateerde ik dat in de douche, de voeg van de wandtegels, vlak bij waar het water weg loopt, gewoon een centimeter of 3/4 weg was. De voeg mist vanaf de 1e/2e wandtegel vanaf de vloer.
Nu kan het natuurlijk zo zijn dat hierdoor de lekkage komt, maar moet dit niet te voorkomen zijn door een kinband wat wordt aangebracht?

Er is vandaag namelijk iemand langs geweest van het aannemersbedrijf (heb garantie) en deze zei dat het door de kapotte voeg kwam. Nu heb ik totaal geen technische kennis dus ze kunnen me alles wijs maken. Maar ben ik heel erg aan het twijfelen of het dit wel is, omdat de buurman zijn badkamer casco heeft laten opleveren, en deze vertelde me dat ze de afvoerbuizen/pijpen niet verlijmd hadden. Misschien is dit bij mij ook wel het geval..

Oh ja niet vergeten, de voegen rondom het afvoerputje van de douche (inloopdouche) blijven donker. Ook zag ik dat rondom de wc pot vanmorgen een beetje water stond (wc staat 1 meter tot 1,5 meter van de douche af).

Kan iemand me adviseren?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Hessie

  Specialist Verwarming
  • #2
  Laat ze de voeg herstellen, indien het dan nog lekt (die kans is best groot, als ik lees dat zelf het aanrechtblad nat was beneden???) is er toch echt iets anders aan de hand.

  Wil je het zeker weten, leg dan de doucheslang in het putje en laat de kraan een half uur lopen. Lekt het dan weer, dan is de voeg niet de oorzaak en moet het in het riool gezocht worden.
   

  Dactyl

  • #3
  Ja ze hebben zojuist de voeg hersteld. Helaas was ikzelf niet thuis. Ik ga straks de douche flink "misbruiken" om te kijken of het dat inderdaad was.

  De uitvoerder vertelde mij dat een kinband dit niet kan tegenhouden omdat het lek zo kort bij de vloer was...
   

  Neesje

  Specialist Verwarming
  • #4
  Is er rondom het doucheputje gevoegd in plaats van gekit, dan gaat het daar zeker ook mis.
  Dit hoort dus kit te zijn en ben al zoveel deze fout tegengekomen met flinke lekkage als gevolg.
   

  Dactyl

  • #5
  Hoi Neesje, zie foto hier beneden.
  Je zie ook dat de voegen rondom het putje donkerder zijn dan normaal gesproken. Deze foto is +/- 18 tot 24 uur na het douchen genomen.

  Hier is de kapotte voeg in de wand:
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #6
  Als de voegen maatgevend zijn voor de kwaliteit van de rest van de badkamer, ga je nog wat beleven :shock:

  Laat direct op papier zetten dat je de lekkage gemeld hebt, met datum erbij. Dan sta je steviger, mochten er zich nog andere fratsen voor gaan doen (net na de garantieperiode bijvoorbeeld)
   

  Dactyl

  • #7
  Ja ga ik zeker doen! bedankt voor de tip!

  Ik heb inderdaad toenstraks al tegen de uitvoerder gezegd dat de kwaliteit ronduit bagger is. Ik heb zelf 2 linker handen en totaal geen technische kennis, maar zelfs ik zie dat dit verschrikkelijk slecht gedaan is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu