Lekkage badkamer bovenverdieping

Martinvandepol

  • #1
Sinds enkele dagen heb ik lekkage. Het komt ergens bij de bovenverdieping bij de badkamer vandaan, maar ik weet niet waar. Tot nu toe is al een paar dagen de lekkage-opbrengst stabiel; ongeveer een halve liter per dag. Maar de vochtvlek op het plafond beneden wordt steeds groter!

Ik denk dat het te maken heeft met de water aanvoer, want het lekken is constant en verandert niet nadat je het bad of de douche hebt gebruikt.

Inmiddels heb ik er al een tegel en wat beton uitgebikt bij de ingang van de badkamer waar de lekkage ongeveer vandaan komt. Er liggen 2 leidingen bloot nu en ik denk dat dat de warm en koud water aanvoer leidingen zijn voor de badkamer. De beton rondom de leidingen is constant vochtig en ik kan niet zeggen waar het vandaan komt.

Nu wil ik graag weten of de lekkage zit in de badkamer, of in de gang (de aanvoerleidingen zitten in de gang onder plavuizen). Dan weet ik tenminste of ik de juiste kant op aan het slopen ben....

Wie heeft een tip? Hoe weet ik van welke kant de lekkage komt? Kan ik het mis hebben dat het de aanvoer is en kan het toch de afvoer zijn?

Het enige wat ik laatst heb gedaan aan de badkamer is de kranen eraf geschroefd, schoongemaakt en er weer op geschroefd (nieuwe ringetjes erop ed.). (zie mijn onderwerp "lauw water") Kan het daarmee te maken hebben?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Zijn de muurplaten opnieuw gekit tussen de wand en de kraan achter de rozetten?
anders heb je de kans dat het water de muur inloopt en langs de leidingen de vloer in om daar waar er ruimte is in het beton te gaan lekken.

Het feit dat het constant lekt en niet erger word tijdens of vlak na het douchen hoeft niets te betekenen.
Als een scheurtje 1L/min. kan doorlaten zal dit tijdens het douchen alleen extra water boven de scheur opleveren en daaronder nog steeds een constante drup.
 

Martinvandepol

  • #3
Alvorens het opnieuw bevestigen van de kraan heb ik geen kit gebruikt.

Wel bleek dat ondanks het stevig aandraaien van de moeren er nog steeds water lekte uit de moeren van de kraan. Daarop hebben we er nieuwe rubber ringen tussen gezet en opnieuw aangedraaid. Daarna zagen we geen druppels meer hangen onder de kraan.

Dit heb ik gedaan met zowel de thermokraan van de douche als die van het bad. Via een ventilatie rooster in de ombouw van het bad kan ik zien dat het bad niet lekt. De beton eronder is droog.

Hoe kan ik zien of er geen lekkage is achter de kraan van de douche? Als het daar niet lekt ben ik weer terug bij de vraag zoals eerder gesteld.

Ik dacht aan het droogblazen met een fohn oid. En dan vervolgens kijken aan welke kant het als eerste weer vochtig wordt. Is dat te proberen? Of zegt dat niets?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Droogblazen heeft geen zin, alleen het buitenste laagje wordt even droog.

Demonteer de kraan en kit de aansluiting achter de rozetten af, blijft het na enkele dagen nog lekken dan zit het daar niet tenzij u met het strakke de soldering in de muur hebt beschadigd, gebruik rubber ringen wanneer de koppeling moeilijk afsluit.
Punt voor punt elke verdachte lekkage uitsluiten is meestal het enige wat duidelijkheid geeft.
 

Martinvandepol

  • #5
OK ik had em net bijna droog met de fohn, helaas. Ik zal mijn zoektocht voortzetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu