Lekkage afvoer bij regen

Zeppolo

  • #1


Heb last van een lekkage (als het regent) bij de condens/afvoer (?) van de cv ketel. Zie ook bovenstaande foto omcirkeling. Enige tips om dit aan te pakken/op te lossen zijn enorm welkom. Anders gesteld hoe pak je dit aan? Is het normaal dat er regenwater in deze buis terecht komt?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik kan op de foto niet zien wat er lekt.

De aluminium binnenpijp is voor het rookgas. Hierin is nattigheid normaal, misschien wat meer als het regent. De boel zit met rubber ringen ('lippendichting') dicht.
Hier een voorbeeld:

De pijpen moeten schuin naar beneden aflopen, zodat condens- en regenwater naar de ketel loopt.

Het zou kunnen dat zo'n ring kapot of vervuild is, of dat de boel niet meer goed in elkaar zit. Het heeft woensdag hard gewaaid in ons land.

Waarschuwing: :!: Let heel goed op dat die rookgasafvoer goed in elkaar zit en niet los kan raken, want dan heb je rookgas in de ruimte :!:

De plastic delen zitten aan de buitenpijp, die zijn voor de luchttoevoer. Gaat rechtsachter op de foto over in de luchttoevoer naar de ketel. De dakdoorvoer moet zo in elkaar zitten dat dit droog blijft.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Ik gok op een gescheurde doorvoerpan, waardoor er water langs de RGA naar binnen loopt. Even een kijkje op het dak nemen.
 

Zeppolo

  • #4
Dank! Dit zijn nuttige tips. Wil geen CO in huis hebben. Ga ook de doorvoerpan bekijken.
 

Marcn88

  • #5
Doervoer en pan of loodslap kijken naar scheuren tevens de rga beugelen voor plaatsing beugels zoek op internet naar rogafa hierin staat beschreven hoe en waar er gebeugeld dient te worden
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu