Lekkage afvoer bad, hoe zit het met de verzekering?

Matthijs82

 • #1
Ik zit met een flink probleem.

5 jaar terug een huis gekocht en de badkamer laten ziten, na een paar jaar zag ik een vochitge plek in het plafond van de woonkamer direct onder de badkamer.

Kon het niet herleiden en het is ook weg gebleven. Na vandaag ben ik er helaas achter wat het is.

Er zit een bad in de badkamer die ik nooit gebruik, alleen om af en toe wat in te weken en vanavond dus ook. Wat blijkt, de afvoer van het bad lekt. Uiteraard kom ik daar achter na een flinke tijd en ik heb 2 grote zakkers in het plafond van ca 20 a 30 cm diameter die vol zaten met water, tafel was zeiknat en na het "doorprikken" van 1 van de zakkers leverde een mooie straal water op en uiteraard een stuk stucwerk wat naar beneden kwam zetten.

In hoe verre kan ik dit verhalen bij de verzekering? Badkamer is aangelegd door de vorige eigenaar en het verborgen gebreken verhaal gaat niet echt meer op na zo'n tijd.

Nou heb ik net opdracht gegeven om de badkamer te verbouwen, dus de lekkage is binnenkort opgelost, echter de schade aan het plafond is hopeloos.

(Excuses voor het lange verhaal) :oops:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Bel je verzekering, dan weet je het precies.
  Normaal zou je dit vergoed moeten krijgen, is mijn ervaring.
  Maar niet elke verzekering is hetzelfde.
   

  Rolftuk

  • #3
  Inderdaad verzekering zo snel mogelijk benaderen(Ligt er ook aan hoe je verzekert bent).
  Vorig jaar heb ik precies hetzelfde probleem gehad. Prima opgelost allemaal maar je moet wel goed en snel contact houden met je verzekeraar.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu