Lekkage aanhechting aanbouw>woning

kempd97

  • #1
Beste lezer,

Ik ontvang graag advies naar aanleiding van een (terugkerende) lekkage. Mijn woning stamt van 1959 en de aanbouw van 1974. Januari dit jaar begon het in de aanbouw spontaan te lekken na een lange/harde regenval icm een bepaalde wind. Ik dacht toen de lekkage gevonden te hebben dmv een rookmachine, deze gedicht en geen problemen meer gehad. Tot vanmorgen: zelfde lekkage weer, flink wat water komt naar beneden in de keuken(aanbouw) via de spotjes en de afzuigkap. Met de rooktest van januari kwamen er uit de dakbedekking geen zwakke plekken. Ik vermoed zelf dat het te maken heeft met de wijze hoe de afwerking van het lood is. Bedrijven hebben het momenteel erg druk dus ben een beetje ten einde raad. Hopelijk kan één van jullie mij meer vertellen aan de hand van bijgevoegde foto's. De eerste twee foto's waren van januari, de laatste foto van vanmorgen(grind ligt nu wel netjes verdeeld). De wind is overigens weer redelijk gelijk aan die van januari, om over de neerslaghoeveelheden maar niet te spreken....

Alvast dank voor jullie tijd en moeite!

Groet Daan

IMG_8282.jpg IMG_8295.jpg IMG_4674.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Die dakdoorvoer in de hoek dat vraagt om problemen. Een onderdeel daar waterdicht aansluiten vraagt wat ervaring.
Die aanbouw staat nog niet zo heel lang tegen de woning. Hebben ze de loodslabbe vernieuwd.
 

kempd97

  • #3
Dankje voor je reactie. Zou het echt de dakdoorvoer kunnen zijn ja? Want dan zou ik het misschien vaker moeten hebben als het hard regent. De aanbouw staat er sinds 1974 maar een jaar of 7 geleden is door de vorige bewoner het platte dak vervangen, vorige bewoner heeft overigens nooit lekkages gehad, ook niet met noodweer.

Wat zou je voor advies geven mbt de dakdoorvoer en de loodslabbe?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Lees je in wat betreft lekkages je kan dat opsporen met gekleurd water of met de infrarood methode.
Daken met grind zijn altijd lastig. Bijvoorbeeld als het een tijdje niet regent en je brengt water met een kleurstof op je dak aan en er komt gekleurd water te voorschijn is de kans groot dat het dak lek is in het vlak. Komt er geen water naar binnen weet je dat je het gat iets hoger dan het dakvlak moet gaan zoeken.

Is bij het vervangen van het platte dak ook de loodslabbe vernieuwd?
 

kempd97

  • #5
Ik durf niet te zeggen of bij het vervangen van het platte dak de loodslabbe vernieuwd is, dat was voor ik het huis kocht. Dit is ook niet meer na te gaan helaas. Hier nog wat close ups van de lood slabbe. Bij de rooktest kwam er overigens nergens rook omhoog rondom de bitumen.

IMG_8284.jpg IMG_8294.jpg IMG_8295 (1).jpg IMG_8296.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Als je de test met de kleuren hebt uitgevoerd en het lekt nog steeds meld je dan maar weer.
 
  • Like
Waarderingen: kempd97

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
bij de buren lijken er weinig voegen meer aanwezig, is de dakgoot daar niet lek oid? kunt u met een camera de muur ook zie boven het plafond zoja is deze daar ook nat? dan kan het zijn dat het lood niet is doorgezet tegen het binnenblad maar alleen een paar cm in de voeg is gedrukt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu