Lekje knelkoppeling waterleiding

Osborne1

 • #1
Afgelopen Zaterdag heb ik de waterleiding voor onze nieuw te komen keuken geplaatst. Alles goed en wel, nalekken hier en daar kunnen verhelpen door koppeling licht aan te draaien.

Echter is er een probleem, en wel dat de toevoerleiding naar de keuken (onder de vloer) een oude (wel koperen) 14mm buis is. Dit heb ik alsnog verbonden met een 15mm buis met een standaard 15x15 stukje. Er is echter nog steeds een minuscuul lekje bij de koppeling aan de kant met de 14mm buis. Omdat ik de knelkoppeling al zo strak heb aangedraaid vanwege het kleinere buisformaat, zal verder aandraaien mogelijk averechts werken. Het lekje is overigens zo klein dat je wel een beetje nattigheid voelt bij de koppeling, maar het bakje dat ik er onder gezet heb droog blijft.

Wat is wijsheid in dit geval? Als het zo blijft als het is, zal het niet veel aanrichten, maar als de vloer er op is, en ik kan er niet meer bij, kan het vervelend worden als het wel erger gaat lekken. Ik heb wel eens soldeerstukjes gezien, maar solderen heb ik totaal geen ervaring mee.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sxnder

  Specialist Elektra
  • #2
  Toch beter solderen met een goed passend koppelstukje, zeker op een later onbereibare plaats.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Beste is gewoon solderen en dan een inschuifhulsje van 14x15 mm gebruiken en dan een sok en een stuk buis daarna kan je wel weer knellen.

  Het wil namelijk ook met een knelsok maar dan moet je een hogere knelring 10mm hebben zodat je verder kan aan knellen.

  Ik gebruikte wel eens een danfossknel ring die is die grote.
   

  Xr8

  • #4
  Gewoon solderen met de juiste materialen. Knellen zal niemand garantie op geven in dit geval. Je kunt er nu beter wat aandacht aan (laten) besteden dan dat je later met de gebakken peren zit.

  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu