Lek achter tegels badkamer

TomR

  • #1
Beste,

Sinds 2 jaar zijn wij een leuk klushuis aan het opknappen en hebben we al meermaals dankbaar gebruik kunnen maken van dit forum voor allerhande problemen, waarvoor alvast dank via deze weg aan vaste gebruikers die van advies voorzien.

Nu hebben we even een euvel waar we niet echt verder mee komen en zijn zodoende op zoek naar wat advies voor wat handig is om (evt. zelf) te doen:
Sinds deze week valt ons op dat in onze badkamer/douche op 2 plekjes door de tegels heen een laagje water ontstaat op de vloer. Ik heb een foto toegevoegd voor het beeld. Dit gebeurt alleen als wij aan het douchen zijn, en meestal ook pas bij de 2e persoon die gaat douchen. Het lijkt zodoende pas na ophoping te ontstaan. Het komt vanuit de naad op de muur die direct aansluit op de vloer.

De vloer ligt buiten de douchecabine, en daar lijkt het ook niet direct vandaan te komen. Boven de 2 plekjes zit ook de wasbak. We hebben nog niet kunnen ontdekken of bij intensief gebruik van de wasbak er ook water lekt. De douchekraan, kop en leidingwerk zit op/in dezelfde muur als de wasbak, en waar dus ook de lekkage vandaan komt. (even voor het beeld)

De betreffende tegels waar er water lekt lijken ook hol te zijn, dus er is zeker wel wat gaande daar.

De badkamer kan opzich al wel een renovatie gebruiken (best verouderd), maar omdat er nog genoeg andere projecten liggen om te doen, en helaas het geld niet aan een boom groeit, zouden we niet specifiek voor dit euvel een hele renovatie willen doen, als niet hoeft.

Kortom, wat is wijsheid :) Wat kunnen we evt. zelf doen, of wat moeten we echt laten doen door een expert.

Alvast bedankt voor het meedenken!

IMG_20230130_221954__01.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
is de kraan achter de rozetten wel afgekit?
 

TomR

  • #3
Ja dat is afgekit. Het is wel zo dat daar vorig jaar een nieuwe douchekraan is opgezet. Maar dan hadden we waarschijnlijk al wel eerder gemerkt dat het mis was. Nog 2 fotos om de situatie te verduidelijken.

IMG_20230131_164141.jpg IMG_20230131_164203.jpg
 

TomR

  • #4
.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu