Leidingen voor dubbele regendouche?

Cindy74

  • #1
Wij zijn een huis aan het bouwen, in de badkamer komt naast een groot bad en een dubbele wastafel, een dubbele regendouche.

De ketel wordt een CW6 (22 l/min). We hebben 2x 15 warm water rechtstreeks vanaf de ketel aangelegd. Is dat voldoende om een goede straal uit de regendouches te krijgen?
 

BeeTeeWee

  • #2
Toe maar, een dubbele regendouche in deez' tijden van klimaatsparende maatregelen... :wink:

Je CW6 ketel kan wel wat aan, maar 15mm leiding voor een dubbele regendouche lijkt me aan de onderkant van wat gewenst is, maar het zou waarschijnlijk wel (net) kunnen. Per slot van rekening levert een regendouche geen keiharde straal, maar eerder een zachte broes. Kijk anders even wat de fabrikant van die douches voorschrijft, die heeft daar vast wel een idee over gehad. De ene regendouche is natuurlijk ook de andere niet.

Denk ook even aan je afvoercapaciteit. Ook je afvoer moet berekend zijn op het verwerken van een enorme slomp water ineens.
 

Cindy74

  • #3
Bedankt voor je reactie, ik zal grohe eens een mail sturen hierover.
Wat afvoer betreft zit het wel goed: 2 drains.

Oja nog een vraagje, je leest ook wel eens dat er dan 22mm aangelegd wordt naar de badkamer. Maar 2x 15mm is toch meer dan 1x22? Plus de aansluiting van de inbouwthermostaten is ook 15.
 

Xr8

  • #4
Een leiding van 22 heeft meer doorlaat dan 2 van 15. Voordeel van 2 x 15 is bij gebruik van een dat je minder waterverlies hebt en sneller warm water.

De aansluiting van de kraan is vaak 1/2" wat overeen komt met 15mm. Houd rekening met je water aanvoer bij de ketel. Hier is de inlaatcombinatie overigens ook maar 15mm.

Succes.
 

Cindy74

  • #5
Ok, bedankt voor je reactie. Ik denk dat het dan wel goed komt, de aftakking is zo dicht mogelijk bij de ketel gemaakt. De regendouches functioneren vanaf 9l/min.

Heb Grohe inmiddels ook gemaild, ben ook nog benieuwd naar hun reactie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu