Leiding van kunststof koppelen aan bestaand net

Lplat

 • #1


Goedenavond, min of meer uit noodzaak heb ik mijn verwarming omgeleid in de badkamer d.m.v. kunststof leidingen. Koppelingen koper met inwendige versterking voor in de kunststof leiding. Beetje griezelig vind ik dit wel, immers de wand zal alles afsluiten straks, en wellicht is er een risico op lekkage. Zijn er suggesties om dit anders op te lossen?

groet Leo
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Hessie

  Specialist Verwarming
  • #2
  Nooit zo doen. Kunststof leiding persen.
   

  Lplat

  • #3
  Ok, maar uw reactie is wat te sumier voor mij als leek, afpersen b.v. hoe kan ik dat het beste doen? en u zegt: nooit zo doen, wat precies niet? kunststof via koper aan metalen leiding koppelen of bedoeld u iets anders?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Dat zijn gewone knel koppelingen voor koperen leidingen, en niet geschikt voor kunststof leidingen.
  Dit gaat gegarandeerd lekken.

  Je hebt koppelingen nodig, die geperst moeten worden met een pers tang.

  Staat er nu weer druk op de cv leidingen?
   

  Lplat

  • #5
  Ja er staat weer druk op vrees ik
   

  Lplat

  • #6
  PS een medewerker van de betreffende bouwmarkt heeft me dit aangeraden. Er zaten pluggen bij om in de kunststof buis te steken zodat de koperen koppelingen er op gekneld kunnen worden.
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #7
  Ja je geeft het antwoord zelf al he BOUWMARKT!

  we gaan van wal helaas er staat druk op DUS??? aftappen die handel! en die frutzooi uit de muur halen.

  Daar waar je gat in de muur zit sluit je aan op 2 t stukken???? waarom hier eerst een stukje pijp tussen en niet gelijk de verlopen op de t stukken, scheelt weer 4 verbindingen in de muur.

  Aan de andere zijde waar je radiator komt te hangen kun je gewoon de slangen uit de muur laten komen en hier nadien je radiator op aansluiten, bam jonghe weer 4 kioppelingen uit de muur weg.

  Kortom even aanpassen en je hebt geen koppelingen in de muur nodig.

  Pak het goed aan of laat het doen maar pruts niet raak voor n knaak.

  Ps mantelbuis of isolatie is wel gewenst.

  John
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
  Ja dat is vaak het euvel in de bouwmarkten.
  Er loopt maar weinig personeel rond, die verstand van zaken heeft.
  En als leek denk je dan, dat je geholpen bent door iemand die verstand van zaken heeft.

  Alhoewel dat ik moet zeggen, dat een grote duitse bouwmarkt hier bij ons in de stad, het meeste jonge onkundig personeel heeft vervangen door oudere mensen die uit de bouw wereld komen.
  Het meeste jonge spul vult daar de vakken bij, of staat te bliepen achter de kassa.
  Die bekwame mensen staan dan ook op de afdeling waar ze verstand van hebben, en alle jongere hulpen moeten bij hun extra advies vragen als ze het niet 100% weten.
   

  Lplat

  • #9
  Dank zover heren, ik heb dit advies gekregen bij een filiaal van voorgenoemde Duitse bouwmarkt (zou dus goed moeten zijn? ). Verder is het zo dat ik niet bij de 22/15 koppeling in de muur kan om hier rechtstreeks de kunststof leiding te koppelen. Dat lijkt wel zo maar achter dat wandje met het grote gat is ooit een vaste kast gebouwd en daar kom ik dus niet bij zonder deze kast te slopen. Ook is de slang niet zo felxibel dat ik die netjes recht uit de muur kan laten komen waar de radiator komt, het is maar een dun gipswandje met 44 mm ruimte tussen de gipsplaten.
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #10
  Volgens mij moet het wel lukken, als er tenminste steunhulzen en knelringen gebruikt worden voor dat type kunststof slang.
   

  JeffreyD94

  • #11
  Er zijn adapter welke je gewoon in je kuntstof meerlagenbuis kan doen waarna je vervolgens alleen de wartel + koppeling van de knelkoppeling hergebruikt, dus niet de knelring zelf. Dit is zover ik kan inschatten of lees uit je verhaal gewoon goed geadviseerd. Mits degene van de bouwmarkt wel de juiste overgang-adapter heeft gegeven.

  Persoonlijk adviseer ik koppelingen welke niet geperst zijn niet te gebruiken achter wanden, in wanden of moeilijk bereikbare plekken. De perskoppelingen mogen wel op deze plaatsen gemonteerd worden. Hiervoor moet je wel bij een speciaalzaak een perstang huren van hetzelfde merk perskoppeling, + het zelfde merk meerlagenbuis is mijn advies.

  Hopelijk kan je hiermee uit de voeten.
   

  Lplat

  • #12
  Dank voor alle goede raad, hier kan ik wel wat mee!

  M.v.g. Leo Plat
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu